Kadınlar halaylarla günlerini kutladı
Kadınlar halaylarla günlerini kutladı
Batman’da düzenlenen 8 Mart mitinginde konuşan kadınlar, AKP hükümetinin cinsiyetçi ve militarist politikalarını lanetledi. Mitingte HDP’li vekiller Başaran, Becerikli ve HDP eski Eşbaşkanı Kemalbay birer konuşma yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 16 Mayıs Stadyumu’nda kutlandı. Çalışması günler öncesinden yapılan mitinge çok sayıda kadın katıldı. 7’den 70’e kadınların rengarenk yöresel kıyafetleri ile doldurduğu alan TJA, HDP ve DBP bayrakları ile süslendi. Mitinge, HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran’ın yanı sıra Barış Anneleri beyaz tülbentleriyle katıldı. Bahar Kültür Merkezi bünyesinde çalışma yürüten Koma Rosida’nın sahne aldığı etkinlik coşkulu geçti. Kadınlar boyunlarına hem mavi hem de beyaz fular taktı. Yöresel kemençe eşliğinde bir süre halay çekilmesinin ardından konuşmalara geçildi.
‘KADINLAR BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEK’
İlk olarak HDP Milletvekili Becerikli 8 Mart’ta dünyanın birçok yerinde yaşamını yitiren kadınların anıldığını söyledi. AKP iktidarı süreci boyunca kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğuna dikkat çeken Becerikli, “Kadınların mücadelesi sonucu bugün birçok hakka sahiptir. Başta Batmanlı kadınlar başta olmak üzere bölgede yaşayan kadınlar ölümün kan ve gözyaşı olduğu biliyor. O yüzden kadınlar var oldukça barışı savunmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
‘ZULME KADINLAR DUR DİYECEK’
Konuşmasını Kürtçe yapan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise “Bugün biz olunca demokrasi işlemiyor. Bugün demokrasi denince AKP sadece kendisini anlıyor. Barışı savunanlar demokratik hakkını savunuyor ama AKP barışı isteyenleri anti demokratik uygulamalar ile engellemeye dönük çalışıyor. Bu zulme kadınlar dur diyecek” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU : "BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"
- 02KUTEVİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
- 03GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR
- 04RP'DEN ŞEHİR PLANLAMASINDA KAMU YARARI UYARISI
- 05SAADET PARTİSİ'NDEN HAYAT PAHALILIĞI TEPKİSİ
- 06ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI DEVAM EDİYOR
- 07EMİNE CEYLAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 08BATMAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
- 09KAYMAKAMDAN MORAL ZİYARETİ
- 10SALDİRİYA İLİŞKİN RESMİ AÇIKLAMA
- 11MEZARLIKTA KANLI PUSU 3 ÖLÜ
- 12BATMAN, GPS SİSTEMİYLE İLAÇLANIYOR
- 13BEŞİRİ'DE 100 DÖMÜMLÜK ANIZ YANGINI
- 14ODUNCU’DAN TOPLUMSAL BARIŞ ÇAĞRISI
- 15FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK MESAJI




Henüz Yorum yok