PAZARDA BAKAN ÇOK ALAN YOK
PAZARDA BAKAN ÇOK ALAN YOK
Batmanda pazar pazarındaki ürün fiyatları, geçtiğimiz hafta ile aynı kaldı.
Sonbaharın başlamasıyla birlikte önümüzdeki haftalarda kendini hissettirecek olan kış mevsimi, fiyatları da artıracak Batman Pazar pazarında sonbahar ayları iyiden iyiye kendini hissettirdi. Havaların serinlemeye başlamasıyla yaz meyve ve sebzeleri tezgahlardan inerken kışın habercisi olan ürünler ise tezgahlardaki yerini almaya başlayacak Pazarda birçok ürünün fiyatı geçtiğimiz haftaya oranla aynı kaldı.
‘SATIŞLAR İYİ’
Bir Pazar esnafı, bu haftaki fiyatları değerlendirerek “Satışlar çok güzel. Daha da güzel olacak inşallah. Yaz meyveleri iki katına çıktı. Satışlar şu an iyi. Yazın pek iyi değildi. İnsanlar tatile, memurlar memleketlerine gitmişti. Önümüzdeki günlerde havalar soğumasından dolayı fiyatlar biraz yükselecektir. Yaz meyveleri de tezgahlardan yavaş yavaş kalkıyor. Ama genel durum olarak satışlar iyi. Kışın tabi fiyatlar artınca vatandaşlar da bugün aldığını biraz daha azaltarak alacak” dedi.Fiyatlar şu an iyi. Allaha şükür sepetimizi doldurabiliyoruz. Pahalılık var ama tencere kaynaması lazım. Mevsimine göre fiyatlar iyi. Tabi mevsimi dışında tezgahlarda olan meyve ve sebzeler biraz daha pahalı. Yazdan kalan meyvelerin fiyatları biraz arttı. Eskiden domates fasulye kışın yiyemezdik. Şimdi hepsinden alabiliyoruz. Fiyatlardan şikayet eden de var ama bence genel görüntü iyi. Fasulye mevsiminde 10-12 TL, domates ise 5 TL oluyor” ifadelerini kullandı.
‘PAHALI OLSA DA YENMESİ LAZIM’
.jpg)
Sarımsak’ın yüksek fiyatını da değerlendiren Batmanlı vatandaş Hüseyin Üzlan , “Sarımsağın bu fiyatlarda seyretmesi gayet normal. Kastamonu’da bile şuan sarımsağın kilosu 25-30 TL. Oradan buraya gelene kadar nakliye, işçi ücreti falan derken fiyatı da artıyor haliyle. Sarımsak giren eve doktor girmez derler. Vitamin kaynağıdır. Herkesin yemesi lazım. Pahalı olsa bile herkesin evine alması gerekiyor” şeklinde konuştu.
'ALIM GÜCÜ AZALDI’
Üzlan “Günden güne vatandaşın alım gücü zayıflıyor. Geçen sene 100 TL’ye Pazar yapan vatandaş bugün 200 TL’ye yapıyor. Fiyatlar günü gününe tutmuyor. Bazen zararına satış yapıyoruz. Pazarın tadı tuzu yok eskisi gibi. Vatandaş elindekine bakıyor, tezgaha bakıyor bir şey alamıyor. Hayatın gerçeği bu. Kazandığımızı harcamaya geldiği zaman elimizde pek bir şey olmadığını görüyoruz. Üretim azaldı tüketim ise artıyor bu da fiyatları yükseltiyor” diye konuştu.
Pazardaki ürün fiyatları:
Bamya 5 TL, Kabak 1 TL, salatalık 1 TL, fasülye 4-5 TL, patlıcan 2,5 TL, , kıvırcık 2,5-3 TL, dereotu 1,0 TL, maydanoz 1,0 TL, , limon file 6 TL, , havuç 2 TL, mandalina 5 TL, patates 1.5 TL, , üzüm 5 TL, kuru soğan 1.25 TL, armut 4 TL, muz 7 TL,

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 02UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 03OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 04KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 05SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 06ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 07İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 08MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 09YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 10KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 12KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 13HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 14BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 15BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR




Henüz Yorum yok