ŞEHİT KANAT İÇİN HÜZÜNLÜ TÖREN
Şehit edilen Bekçi Abdurrezzak Kanat son yolculuğuna uğurlandı.
TÖRENE BAKAN SOYLU'DA KATILDI
.jpg)
Dün Akşam saatlerinde Batman Huzur mahallesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulanan bir hükümlüyü almaya gittikleri ikametten şahsı alacakları sırada şahsın kardeşi silahla ateş etmesi sonucu 30 yaşında evli üç çocuk babası karakol bekçisi Abdurrezzak Kanat şehit düştü, bir polis ve bir vatandaşta yaralandı. Şehit Kanat için bugün saat 11.00’de Batman İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman jandarma Kıdemli Albay Hakan Başkaya, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak parti il başkanı Akif Gür, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. Öte yandan, İçişler Bakanı Süleyman Soylu’da Batman’a gelerek şehidin cenaze namazına katıldı.
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ŞEHİDE ÖVGÜ
Yapılan törende şehidin al bayrağa sarılı naaşı tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehit Abdurrezzak Kanat’ın özgeçmişi okundu. Törende Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç yaptığı konuşmada; “Şehit düşen bekçi Abdurrezzak’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine bir kez daha baş sağlığı dilerim. Abdurrezzak kardeşimiz duruşu görev anlayışı ahlakı ve efendiliğiyle öne çıkan bir kişilik dün bu müessif olayın meydana gelmesiyle devletine bağlı milletine bağlı ve görev anlayışının bir tezahürütüdür. Konu aynı hepimiz biliyoruz, suç işleyen bir şahsı teslim almak üzere fedakârca gidiyor ancak beklenmeyen durumla, maalesef kardeşimizin yaralanıp kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp kardeşimiz şehit düşüyor” dedi.
.jpg)
“BU UĞURDA KANLARINI DÖKTÜLER, CANLARINI VERDİLER”
Köroğlu Kıraç’ın ardından Vali Hulusi Şahin’de yaptığı konuşmada, ”Arkadaşlarımız görevlerini layıkıyla yaptılar ve suç makinelerini yakalayıp adalete teslim ettiler. Bu uğurda kanlarını döktüler, canlarını verdiler. Biraz önce il Emniyet Müdürümüz söylediği gibi; hak yolunda hakikat yolunda canda veririz, kanda veririz ama bu yoldan dönmeyiz, biz hak ve hakikat yolunda Allah yolunda ölenlerin ölmediği inana inancın temsilcileriyiz” dedi.
Törenin ardından şehidin naaşı mesai arkadaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına konuldu. Şehit Abdulrezzak Kanat’ın cenazesi, İçişler Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla da Terece Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Örmegözü köyünde göz yaşları arasında defnedildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 02ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 03MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 04TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 05101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 06BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 07Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 08UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 09OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 10KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 11SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 12ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 13İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 14MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 15YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI




Henüz Yorum yok