Suriyeliler için toplanan yardımlar gönderildi
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi'nde yaklaşık bir aydır toplanan yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere gönderdi.
Uğurlama törenine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 16 STK temsilcisi ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından Suriyeli bebekler için bir TIR bebek bisküvisi ve bir TIR yardım malzemesi olmak üzere 2 TIR yardım, gönderildi.
Törende, STK'lar adına basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkan Hüseyin Şansi, 2011 yılında Suriye’de başlayan ve daha sonra iç çatışmaya dönüşen olaylarda ne yazık ki en büyük zararı başta bebek, çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere sivillerin gördüğünü belirtti.
Şansi, "Yüz binlerce Suriyeli bu çatışmalarda ve ağır bombardıman altında hayatını kaybetmiş, milyonlarca Suriyeli de evlerini terk ederek, başka bölge veya ülkelere göç etmiştir. Bu süreç içerisinde yüz binlerce bebek, çocuk da annesiz, babasız kalmıştır. Halen Suriye içerisinde veya sınır boylarında naylonlardan, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimizin önemli bir kısmı annesini, babasını kaybetmiş bebek ve çocuklardan oluşuyor. Neredeyse her çadırda birden fazla yetim veya öksüz çocuk bulunmaktadır. Yetim veya öksüz kalan çocuklar yakınlarından kim hayatta kaldıysa onlarla birlikte bu zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışmaktadır." dedi.
Suriyelilere hep destek olduklarını dile getiren Şansi, "Bugüne kadar gerek ülke genelinde gerekse de Batmanımızda duyarlı ve yardımsever insanlarımız Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. En son İHH’nın Suriyeli kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarının un yetersizliği nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalması üzerine yapılan kampanyayla ve Batmanlı kardeşlerimizin de katkılarıyla binlerce TIR'lık un yardımları toplanmış ve fırınlar tekrar ekmek üretmeye başlamıştır. 16 STK tarafından 'Suriye İçin Acil Yardım Merkezi' kurulmuştur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GAZETECİ TUNÇ'TAN "SUSMADIM" KİTABI
- 02"Okul güvenliği Türkiye’nin bir numaralı gündemidir"
- 03FIRAT “GÜVENLİK ZAAFI KABUL EDİLEMEZ”
- 04VALİ CANALP “TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”
- 05İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 06242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 073 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 08AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 09HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 10NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 11ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 12AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 13EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 14KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 15TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ




Henüz Yorum yok