KAR, ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Kentte etkili olan kar yağışı, çiftçinin yüzünü güldürdü. Yeraltı suları için karın önemine dikkat çeken çiftçi, ürün verimliliği için umutlandı.
KURAKLIK NEDENİYLE ÇİFTÇİ TEDİRGİNDİ
Batman’da kuraklık nedeniyle tedirginlik yaşayan çiftçilerin imdadına kar yetişti. Kentte ve ülke genelinde etkili olan kar yağışı genel olarak çiftçinin yüzünü güldürdü. Çiftçi için adeta can suyu olan kar, başta hububat olmak üzere tarımsal ürünlerde yüksek rekolte beklentisini de artırdı. Batman Ziraat Oda Başkanı Nizamettin Aydiş “Bereketli topraklara sahip Batman Ovası'na son iki yıldır yeterli yağış düşmemesi, çiftçilerin olumsuz etkilemişti. Kentte son bir hafta, kar yağışı etkili oldu. Kar yağmadan önce bu arazilerde sulama yapıyorduk. Kar yağışıyla durdurduk. Bu yağışla bir aya kadar da sulamaya ihtiyaç duyulmaz. Kuraklıktan sonra kar yağışının yüzlerini güldürdü. Taban suyunu dengede tutan en iyi yağış kardır. Kar yavaş yavaş erir, toprağın altına girer ve ekinler çıkar. Karın yağışını mutlulukla izledik, inşallah bereketini de göreceğiz. Kar demek verim demek, bol mahsul demek. Allah hastalıktan da korursa çok güzel mahsul alacağız” dedi.
.jpg)
AYDİŞ “KAR, TOPRAĞI BESLİYOR”
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş açıklamasının devamında şunları söyledi. Aydiş “Bu kar yağışı çok iyi. Yeraltındaki su oranı yükselecek. Karın yağması bütün çiftçilerin yüzünü güldürdü. Çünkü kar toprağı çok iyi besliyor. Kurak bir dönemden çıktığımız için çok güzel oldu. Geçen yıl hem bölgede hem de Türkiye'de kuraklık yaşandı. Dünyadaki fiyat artışları ülkemizi de etkiledi. Girdi maliyetlerimiz arttı. Kar yağışı sevinçle karşıladığımız bir olay. Yeraltı kaynak suları açısından daha iyi. Kar zararlılarla mücadele anlamında da çiftçi için çok önemli. Daha iyi verim alacağız diye düşünüyorum. Temennimiz yağışların devam etmesi” (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DİYARBAKIR-BATMAN YOLUNDA HEDEF 2026 SONU
- 02DEV PARKTA İLK ETAP YÜZDE 58 TAMAMLANDI
- 03KLİMALI DURAKLAR HİZMETE HAZIRLANIYOR
- 04122 KİLODAN FAZLA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ
- 05KARATAŞ “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜÇLENEREK DEVAM ETMELİ”
- 06“DOĞRU HABERCİLİK DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”
- 07“İLKELİ HABERCİLİK TOPLUMUN GÜVENCESİDİR”
- 08O BULVAR YENİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR
- 09ANALİG ORYANTİRİNG TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN ZİRVEDE
- 10PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 11BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 12HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 13“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 1429 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 15BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok