
Yaşlı Afgan boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor
Afganistan’daki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 61 yaşındaki Afgan, hayat mücadelesi örneklik teşkil ediyor. Kentin caddelerinde ayakkabı boyacılığı yaparak 5 kişilik ailesine bakmaya çalışan yaşlı adam, kazandığı cüzi parayla yaşam mücadelesi veriyor.
Afganistan’ın Başkenti Kabil'de yaşanan iç savaşta yakınlarını kaybetmesinin ardından memleketini terk etmek zorunda kalan Muhammed Arif Abbasi, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaklaşık 8 yıl önce Batman’a gelerek kiralık bir eve yerleşti.
Her gün kentin işlek yeri olan çarşı merkezindeki eski hale gelerek sırtında taşıdığı boya kutusunu mesken edindiği bir çayhanenin önüne koyan Abbasi, burada ayakkabı boyacılığı yapıyor.
Ayakkabı boyacılığından günde yaklaşık 20-30 TL para kazandığını belirten Abbasi, 5 nüfusluk ailesinin geçimini kazandığı para sayesinde sağlıyor.
Abbasi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan herhangi bir yardım almadığını, sadece ayakkabı boyacılığından elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağlamak zorunda kaldığını dile getirdi.
Kabil’deyken terzilik yaptığını belirten Abbasi, ABD’nin sivil yerleşim yerlerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında sol ayağının sakatlandığını, vücudundaki bazı yaraların ise halen ağrıdığını ifade etti.
“Kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum”
Sıcak, soğuk demeden rızkını kazanmaya çalıştığını vurgulayan Abbasi, “Her gün ailemin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapmak zorunda kalıyorum. Günde yaklaşık 12 saat işimle uğraşıyorum. 3-4 yıldır bu işle uğraşıyorum. Başka da çarem yok. 5 kişilik bir aileyiz ve kirada kalıyoruz. Ailede benden başka çalışan kimse de yok. Günde ortalama 20-30 TL kazanıyorum. Sadece kazandığım parayla ailemin geçimini sağlıyorum. Herhangi bir yerden yardım almıyorum.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01GENİŞ KAPSAMLI ELEKTRİK KESİNTİSİ
- 02İSTANBUL’DA BATMANLILAR VAKFI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
- 032 OLAN ŞERİT 3’E ÇIKARILIYOR
- 04Ortaklar toplantısı Polonya’da gerçekleştirildi
- 05GAZİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
- 06VALİ CANALP, PETROLSPOR TARAFTAR GRUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
- 07FESTİVAL COŞKUSU ROJİN KONSERİYLE BAŞLADI
- 08DİCLE KART ŞEFLİĞİ YOĞUN MESAİ YAPIYOR
- 09İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN İSTANBUL’DA ÖNEMLİ TEMASLAR
- 10Bir Kalp Bin Umut Derneği’nden 250 öğrenciye kırtasiye desteği
- 11BATMAN’DA YAPILACAK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI
- 12ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ BAL GRUBU
- 13DEVA İL BAŞKANI YILMAZ " İSRAİL İŞGALİ BÜYÜTÜYOR
- 14Hasankeyf, su ve doğa sporları festivaline hazırlanıyor
- 15ZABITADAN GENEL KANTİN DENETİMİ
Henüz Yorum yok