BAKAP’TAN REKTÖR DURMUŞ’A TIP FAKÜLTESİ ZİYARETİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Durmuş, tıp fakültesinin Batman’da kurulmasını üniversite olarak canı gönülden istediklerini ve bu çerçevede Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesinin kurulması için YÖK’ başvuruda bulunduklarını belirtti.
Sayın Cumhurbaşkanımız Batman’a geldiğinde zatıâlilerine tıp fakültesinin kurulması için dosya verdiklerini belirten Rektörümüz Durmuş, tıp fakültesi kuruluşunun tamamen siyasi bir karar olduğunu belirtti.
Rektörümüz Durmuş, BAKAP’ı önemsediğini ve çalışmalarına destek vereceklerini belirterek, Batman kamuoyunun bu konuda istekli ve kararlı olması gerektiğini ve tıp fakültesi talebinin her platformda gündeme taşınması gerektiğini bu nedenle BAKAP’a çok iş düştüğünü söyledi.
Batman’ın sosyo-ekonomik ve kültürel yapısının tıp fakültesinin kurulmasına en uygun il olduğunun altını çizen Rektör Durmuş, nüfusu ve uzman doktor sayısı ile kararın çıkması halinde çok kısa zamanda tıp fakültenin açılabileceğini açıkladı.
Ziyarette konuşan BAKAP İcra Kurulu Başkanı Zahir Seven, Batman’a tıp fakültesinin kazandırılması için STK’lar olarak güç birliği içinde her platformda bu isteğimizi ve kararlılığımı ortaya koymak için çalışmalara başladıklarını, yanı başımızda Siirt’e tıp fakültesinin kurulması kararının verilmiş olmasının çokta önemli olmadığını, Karadeniz Bölgesi’ne baktıklarında yan yana şehirlerin üniversitelerinde tıp fakültelerinin olduğunu gördüklerini, dolayısı ile kamuoyunun oluşması ve taleplerimizin kararlılıkla ilgili yerlere ulaşması halinde Batman’a tıp fakültesinin kurulabileceğini söyledi.
BAKAP’ın Rektörümüz Durmuş’u ziyaretinde Başkan Seven’e Gercüş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Şaşmaz, Radyo Yüksel ve Objektif Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Yüksel Çiftçi, Medeniyet Derneği Şube Başkanı Yahya Koyun, Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mahsum Padir eşlik etti
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok