
VALİ ŞAHİN "TÜRKİYE BİR AFET ÜLKESİDİR"
VALİ ŞAHİN “AFETLE MÜCADELE SADECE BİR KURUMUN İŞİ DEĞİL”
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen ‘2022 Afet Tatbikat Yılı’ projesi kapsamında Batman’da AFAD, Kızılay, Batman Belediyesi İtfaiyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve UMKE’nin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi.
Batman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikata Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, AFAD Müdürü Fevzi Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.
81 ilde eş zamanlı olarak okullarda gerçekleştirilen deprem tatbikatının Batman ayağında sirenlerin çalmasıyla Vali Şahin, öğrencilerle birlikte yaşam üçgeni oluşturup, ardından okulu boşalttı.
2022 yılının tatbikat yılı olduğunu, sadece okullarda değil toplumun her kesiminde tatbikatlar yapacaklarını belirten Vali Şahin “Her türlü afete karşı toplumumuzu nasıl bir reaksiyon vermesi gerektiğini artık iyice öğrenip bir refleks haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa olarak bugün Türkiye’nin tüm okullarında eş zamanlı bir tatbikat düzenledi. Biz de Batman’da bu tatbikata katıldık.
Çocuklarımız, özellikle Türkiye’nin gerçeği olan deprem konusunda ne yapmaları gerektiğini, anlık olarak göstermeleri gereken o hayati refleksi (çök-kapan-tutun ve tahliye) bu tatbikatta yaptık. Afetle mücadele sadece bir kurumun işi değil, tüm kurumların, tüm kesimlerin, gönüllülerin, vatandaşların, kamu kuruluşlarının herkesin belli bir eğitimle bilinç düzeyiyle yapması gereken bir hadise, eğer bunu başarabilirsek kayıplarımız en aza iner. Türkiye bir afet ülkesidir. Buna ne kadar hazırlıklı olursak o kadar az hasarla atlatırız. Bunun yolu da tatbikattan geçiyor” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok