ÜNİVERSİTEDE İDARECİLERE SEMİNER VERİLDİ
Batman Üniversitesinde idarecilere seminer verildi
Batman Üniversitesinde Batı Raman Yerleşkesinde Öğretmen Akademisi Buluşma Programı kapsamında “Pandeminin Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı Üzerine Etkisi ve Okullarda Bu Sorunların Tanınarak Çözümü” konulu bir konferans düzenlendi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veysi Çeri’nin konuşmacı olduğu konferansa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
Pandeminin çocuk ve gençlerin ruh sağlığı üzerine etkisinin neler olduğundan ve okullarda bu sorunların çözümü ile ilgili neler yapılabileceğinden söz eden Doç. Dr. Veysi Çeri, ülke nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğunu belirterek çocukların psikolojilerinin önemine ve çocuklara karşı olan sorumluluklarımıza dikkat çekti.
Çocuklarda görülen anksiyete bozukluğuna değinerek ders başarısında düşüş, aileyi kaybetme duygusu, hastalık korkusu, ailede hastalığa yönelik psikolojik baskı, bulantı, kusma, bayılma, sık sık tuvalete gitme gibi birçok rahatsızlıklar görüldüğünü belirten Çeri, ayrıca çocuklarda sosyalleşme fobisinin oluştuğunu ve beraberinde arkadaş edinememe, iletişim kuramama, depresyon, çarpıntı ve sıkıntı hislerinin de görülebildiğini söyledi.
Okullarda Okul Sağlığı Ruh Merkezleri oluşturularak öğrencilerin dikkatle izlenmesi gerektiğinin altını çizen Çeri, hastalığın tedavisi için erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade etti. Bu konuda yöneticilere ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü anlatan Çeri, “İzle-Dinle-Bağ Kur” yöntemleri ile PDR servisine ve aileye ilgili bilgilendirmeler yapılıp, tedavi sürecinin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.
Seminer, katılımcı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN GÖKTAŞ “BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR”
- 0215 NOKTADA EKMEK SEFERBERLİĞİ
- 03RAMAZAN BEREKETİ ÇARŞI’DA DEVAM ETTİ
- 04ÜÇ MAHALLEDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI
- 05VERGİ BİLİNCİ BATMAN’DA ÖNE ÇIKTI
- 06RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 0750 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08“SOSYAL YARDIMLAR KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
- 09RAMANLI “AHLAKİ ÇÖKÜŞE GÖZ YUMMAK SORUMSUZLUKTUR”
- 10ÇAMLICA MAHALLESİ’NDE İFTAR HEYECANI
- 11VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 12KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 13BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 14BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 15MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ




Henüz Yorum yok