Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı
Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı
“Sıfır Atık” projesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe desteğiyle Batman Belediyesi tarafından yapılan ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin açılışı Valimiz Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Merkezin açılış törenine; Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ile kamu kurum yöneticileri katıldı.
4 ADET MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ KURULDU
Tesisin; doğaya, çevreye, insan sağlığına ve ekonomiye sağlayacağı katkılara değine Vali Canalp, “Şu anda Batman ilinde 3 bin 240 adet, atık kumbaramızı var. Atıkların ayrıştırılarak toplanmasına imkân sağlayan atık kumbaramız var. Ayrıca Batman Belediyesi bünyesi içerisinde de 40 adet iç mekân atık toplama kutumuz var. Şehrin belli noktalarına 4 adet mobil atık getirme merkezi kurmuş durumdayız. 100 adet tekstil atık kutumuz şehrimizde hizmet veriyor. 5 adette pilmatik yerleştirilmiş durumda ve 20 adet de bayat ekmek kutusu kentimizin değişik yerlerine yerleştirmiş durumdadır. Bunların bize yıllık olarak sağlamış oldukları geri dönüşüm ne kadardır? Bir yılda 20 bin ton ambalaj katı geri dönüşüme tabi tutulmaktadır. Bunun karşılığı da 1.140 ağaçtır. 102 ton tekstil atığı geri dönüşme tabi tutulmaktadır. Bu da yaklaşık 1 milyon metreküpün üzerindeki suyun kirlenmekten kurtarılması demektir. 668 ton lastik geri toplanıp ekonomiye kazandırılıyor. Bu da 443 ton karbondioksitin atmosfere salınımının önüne geçilmesi anlamına gelmektedir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok