EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ
EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ
Batman Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacının kesintisiz bir şekilde karşılanabilmesi için vatandaşlara suyun tasarruflu kullanımı konusunda çağrıda bulundu.
Büyükşehir yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman’da artan nüfusla birlikte yapılaşma ve su kullanımı artıyor. Evde alınabilecek tedbirleri sıralayan Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, şebeke suyuyla bağ, bahçe sulanmamasını, halı yıkamalarında suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.
Batman’da her ne kadar su sıkıntısı yaşanmasa da, suyu dikkatli kullanarak tasarrufun elden bırakılmaması gerektiğini belirten yetkililer: “Gelecekte su sorununun yaşanmaması için bugünden bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Evimizde akan muslukları mutlaka onarmalıyız. Saniyede bir damla su akıtan musluk yılda 12 bin litre su harcar. Bunu Batman geneline yaydığımızda astronomik rakamlara tekabül etmektedir. Bulaşıklar, elde yıkamak yerine tasarruflu makinelerde yıkandığında yılda 31 bin litre su tasarruf sağlayabiliriz. Tarımda kullanılan vahşi sulama yöntemi de yüzde 50 su kaybına neden olmaktadır. Öte yandan, tasarruflu su başlığı kullanılması ve muslukların ucuna birkaç liralık perlatör takılması halinde ciddi oranda su faturasında tasarruf sağlanacaktır. Duşta boşa akan suyun temizlik için kullanılması da başlıca alternatif tasarruf tedbirleri arasında yer almaktadır” diye kaydetti.
Vatandaşların yanı sıra kendilerinin de su tasarrufu konusunda bir dizi önlem ve tedbirler alındığını hatırlatan Batman Belediyesi: “Altyapı seferberliği kapsamında özellikle asbestli borularda köklü değişiklik yaptık. Bununla birlikte hem su kalitesini artırdık hem de kayıp kaçak oranlarında büyük ölçüde düşüş sağlayarak tasarruf elde ettik. Kayıp kaçak su çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” diye belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 02Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 03UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 04OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 05KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 06SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 07ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 08İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 09MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 10YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 11KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 12MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 13KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 14HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 15BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE




Henüz Yorum yok