
SİNYALİZASYONDA AKILLI SENSÖRLER TRAFİĞE YÖN VERECEK
SİNYALİZASYONDA AKILLI SENSÖRLER TRAFİĞE YÖN VERECEK
Batman Belediyesi, trafik sıkışıklığını önlemek, zaman ve yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla Batman’ın iki ayrı noktasına Akıllı Kavşak Sistemi projesi kapsamında sensörlerin montaj çalışmalarına başladı.
Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Batman kent merkezinde Turgut Özal Bulvarında yaklaşık 350 metre arayla (World Mar ile Batman Valiliği kavşaklarında) Akıllı Kavşak Sistemi için altyapı çalışmalarını tamamlayarak trafik yoğunluğunu azaltacak sistem için sensörlerin montajına başladı.
Pilot uygulama ile Turgut Özal Bulvarında Akıllı Kavşak Sistemini devreye koyan Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, ilerleyen süreçte çalışmayı başka kavşaklarda da hayata geçirmeyi hedefliyor.
Kent nüfusunun artmasına paralel olarak artan araç sayısıyla birlikte trafik yoğunluğunun azaltılması için Batman Belediyesi tarafından başlatılan akıllı kavşak sistemi sayesinde trafik yoğunluğundan kaynaklı günlük 4083 kilogram, yıllık ortalama 1 milyon 273 bin 874 kilogramlık karbondioksit salınımının minimum seviyeye düşürülmesi hedefleniyor.
Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “Akıllı kavşak sisteminin belirli noktalara yerleştirilen sensörler sayesinde yoğunluğa göre seyredecek. Trafik ışıkları araç yoğunluğunun bulunduğu güzergahlara öncelik vererek yoğunluğu azaltacak. Akıllı kavşak sistemi sayesinde yakıttan ve zamandan tasarruf sağlanırken ayrıca çevre kirliliğine neden olan karbondioksit salınımını da minimum seviyeye düşürecek” dediler.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 02YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 03BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 04Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 05GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 077 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 08HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 09“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 10Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 11KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 12HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 13Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 14ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 15YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
Henüz Yorum yok