"Etkinlikler Hz Muhammed'i anlamak için olmalıdır"
Kozluk (Hezo) ilçesinde bulunan Selahattin Eyyubi Anadolu İlkokulu ve Farabi Ortaokulu öğrencileri Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okul bahçesinde ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinliğe okul müdürleri öğrenci velileri idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan programda, bir konuşma yapan Selahattin Eyyubi İlkokulu sınıf öğretmeni Metin Özdemir, Müslümanların Hz Muhammed'in hayatının örnek alınması gerektiğini söyledi.
Özdemir, "Müslüman olduğumuz için Hz. Muhammed'in yaşantısını örnek almamız gerekir. Değerli gençler burada Peygamber Efendimizi (sav) işleyerek onu kendi çağımıza nasıl indirgeyebiliriz ve nasıl bu çağa taşıyabiliriz endişesini taşımamız gerekir. Öncelikle içinde bulunduğumuz çağın endişesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü gelişen çağımız modern anlayış, gelişmeler ve özellikle cep telefonları ile internet kültürü modernizemin geliştirdiği son dereceli sıkıntılı süreçler bu yüzden sizlerle bazı değerlerin altını çizmek gerekir.” dedi.
Hz Muhammed'i anlamanın ilk yolu onu anmak değil, anlamak olduğunu vurgulayan Özdemir devamında şunları söyledi: “Kutlu Doğumların ana teması Hz Muhammed'i anmak değil, anlamak olmalıdır. Peygamber Efendimizi nasıl kendi çağımıza ve kendi gençliğimize taşımamız gerekir bunun üzerinde yoğunlaşmalıyız. Peygamber Efendimiz zihinsel ve bedensel hicretler yaşamıştır. Bu hicretler bizim için anlamlıdır. Yani bütün cahiliye anlayışlardan, bütün kirliliklerden ve toplumdaki tüm hastalıklardan Hz. Muhammed (sav) hem zihinsel hem de bedensel olarak hicret etmiştir. Peygamber Efendimiz gibi her birimiz insanları çevremizdeki insanları uyarabilmeliyiz. Dolayısıyla bu uyarı sistemi için Kur’an-ı Kerimden beslenmeliyiz. Kur’an-ı Kerimi hakkıyla okuyup beslenmesek biz yarınlarda çağımızın her türlü kirliliklerine karşı kendimizi koruyamayız.”
Öğrenciler tarafından okunan şiirlerden sonra Müzik Öğretmeni Aysun İnan'ın hazırladığı çocuk ilahi gurubu ilahiler seslendirdi. Etkinliğe gelenlere öğrenciler tarafından gül suyu ve lokum ikram edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok