Rusya, süpersonik "Zircon" füzesinin test edildiğini açıkladı
Rus silahlı kuvvetleri, maksimum 28 km yükseklikte uçan ve 4 buçuk dakika süren süpersonik bir "Zircon" füzesini test etti.
Rus Ordusu Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkenin en kuzeyinde süpersonik olan "Zircon" kanatlı füzenin başarılı bir şekilde test edildiğini bildirdi.
Gerasimov, dün ülkenin en kuzeyinde Beyaz Deniz'de bulunan "Amiral Gorshkov" firkateyninden fırlatılan füzenin 450 km yol kat ettiğini ve Barents Denizi'ndeki bir deniz hedefini başarıyla vurduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanı, füzenin fırlatılması sırasında ortalama hızının saniyede 1,6 kilometre veya saatte 5 bin 700 kilometre olarak tahmin edildiğini ve uçuşun yüksekliğinde saatte 9 bin 500 kilometre olan sekiz Mach'a ulaştığını belirtti.
Zircon füzesinin, testleri tamamladıktan sonra Rus ordusunun deniz kuvvetlerinde aktif hizmete girmesi planlanıyor.
Sesten 6 kat hızlı füze: Zircon
Uzmanlar, söz konusu füzeyi mevcut savunma teknolojileriyle durdurmanın imkansız olduğunu savunuyorlar.
Yeni bir rapora göre Zircon, tek bir darbe ile bir uçak gemisini paramparça edecek hipersonik bir füze sistemi.
Rus devlet yetkilileri ve savaş teknolojisi uzmanları, sisteme karşı bir savunma mekanizmasının uzun süreler kurulamayacağını iddia ediyorlar. Ayrıca Zirkon’un, ABD ve İngiltere’nin en büyük uçak gemileri de dahil olmak üzere, birçok donanma şaheserini tek darbesiyle paramparça edebilecek bir füze olduğu söyleniyor.
Şu an denizlerde kullanılan en kapsamlı füze savunma sistemleri, maksimum 3700 km/sa hızındaki füzelere dayanabiliyor. Zircon'a karşı şimdiden bazı ülkelerin deniz kuvvetlerinin harekete geçtiği belirtiliyor
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok