
Yeşillik Altın Çağını Yaşıyor
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Dar gelirli vatandaşın sofrasında her geçen gün bir şeyle eksilirken, market reyonlarına uğramayan vatandaşın vazgeçilmezi pazar tezgahlarında da fiyatlar el yakıyor. Sofraların süsü olan yeşilliklerde fiyatlar ikiye katlanırken, yeşilliklerin demetler ise gittikçe küçüldü. Pazarda bir demet Maydanoz, Roka, Tere, Nane 1.5 TL’ye satılıyor.
Batman Kardelen Mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında esnaf da vatandaş da fiyat pahallılığından şikayetçi.
Ürün fiyatlarının yüksek olmasının pazarcı esnafından kaynaklanmadığını belirten esnaf, Hal fiyatlarına işaret etti. esnaf, “Fiyatların pahalı olması bizim elimizde olan bir şey değil. Hal’de fiyatlar yüksek. Özellikle yeşillik fiyatları çok arttı. Hal fiyatları yüksek olunca ister istemez tezgahta da fiyatlar vatandaşın cebini yakıyor. Tüm yeşilliklerde fiyat yüksek. Maydanoz, Nane, Dereotu, Tere, Roka, Marul, Yeşil Soğan, hepsinde fiyatlar katlanmış durumda. Yazın üç tanesini 1TL’ye sattığımız yeşilliklerin şimdi tanesi 1.5 TL. Yeşil Soğan’ın zaten yanına varılmıyor. Hal’de bile kilosu 20 TL’ye kadar çıkıyor. Ispanak ha keza kilosu 5 TL ve pazarcı esnafın Ispanak’tan kazandığı en fazla 25 kuruştur. Torbasını 15 TL’ye aldığımız Maydanoz şuan hal’de 60TL. Marul’un kasası 8TL’den 30 TL’ye çıkarsa pazarcı ne yapsın vatandaş nasıl alsın. Neye elinizi atsanız iki üç kat zamlanmış. Bunun nedeni de hal’de mal yok! Vatandaş fiyatlara tepki gösterse de mecbur alıyor, ne yapsın. Şuan pazarda ucuz olan tek şey Limon. Limon dışında her şey pahalı” diye konuştu.
‘Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam’
Domates fiyatının anormal olduğuna vurgu yapan Pazarcı Esnafı, “Ben müşteri olsan bir kilo Domatesi 5 TL’den alamam. İki gün önce Domatesin fiyatı 7 TL idi. Vatandaş ne yapsın, vaziyet perişanlıktan başka bir şey değil” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok