SÜRÜCÜLERE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
Batman Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü otobüs şoförlerine yönelik ‘stres yönetimi’ ve ‘öfke kontrolü’ teknikleri konularında dönüşümlü olarak 4 gün boyunca eğitim gerçekleştirdi.
Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde görevli 185 otobüs şoförüne, vatandaşlarla sürekli etkileşim içinde bulunmaları sebebiyle, görev esnasında karşılaştıkları kriz ve stres durumlarını yönetme konusunda deneyim kazanmaları ve ruhsal sağlıklarını korumaları için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog tarafından; zor insanla diyalog, stres yönetimi ve öfke kontrol teknikleri konularında eğitim gerçekleştirildi. Direksiyon başında yoğun tempoyla çalışan otobüs şoförlerine, kendileriyle barışık olması için bu eğitimlerin verildiğini ifade eden Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “Bir şehir o ilin şoförünün hal ve hareketleriyle değerlendirilir. İlimize gelen yerli ve yabancı konukların karşılaştıkları ilk kişi taksi ve minibüs esnafı veya otobüs şoförüdür. Şoför düzgün konuşuyor, temiz kıyafetli ise o memleketin tamamı, şoförün kıyafet ve konuşmasıyla değerlendirilir. Biz de Batman Belediyesi olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm otobüs şoförlerimize eğitim vermeyi uygun gördük, çünkü onlar belediyemizin birer aynası konumundadır” ifadelerine yer verdi.
Aldıkları eğitimin oldukça faydalı olduğu belirten belediye otobüs şoförleri, yolculardan da saygı ve anlayış beklediklerini, ‘günaydın’, ‘iyi günler’ tarzında iyi temenniler duymak istediklerini belirterek: “Mesleğimiz gereği tüm gün direksiyon başındayız. Yoğun trafik içerisinde, ufak problemlerin birikmesiyle stresli olabiliyoruz, fakat verilen eğitim sayesinde stresin üstesinden gelmeyi öğreneceğiz, vatandaşlarımızdan da karşılıklı anlayış ve saygı bekliyoruz, inşallah birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 02İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 03MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 04YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 05KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 06MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 07KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 08HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 09BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 10BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR
- 11GENÇ ASKON’DAN GARNİZON KOMUTANINA ZİYARET
- 12AK PARTİ İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN ZEYNEP ODUNCU’YA YANIT
- 13BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR
- 14LEYLA KASIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
- 15BATMAN’IN TALEPLERİ BAKAN BAYRAKTAR’A İLETİLDİ




Henüz Yorum yok