
“SÜS HAVUZLARI VE SULAMA KANALLARINA GİRMEYİN”
Batman Belediyesi, yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte çocukların serinlemek amacıyla süs havuzları ve sulama kanallarına girmesinin hayati tehlike oluşturduğunu belirterek, aileleri dikkatli ve duyarlı olmaya çağırdı.
Kent genelinde parklar içinde görselliği artırmak amacıyla yapılan süs havuzları ve DSİ’ye ait açık sulama kanalları, yüzme amacıyla kullanılmaması gereken, riskli alanlar olarak vurgulandı.
“ELEKTRİK AKIMI VE GİZLİ AKINTILAR: ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURABİLİR”
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, süs havuzlarının içinde yer alan su sirkülasyon motorları ve aydınlatma sistemleri nedeniyle elektrik kaçağı ihtimali bulunduğunu hatırlatarak, görünürde zararsız gibi duran bu yapay havuzların aslında çocuklar için ölümcül tehlikeler barındırdığını ifade etti.
Öte yandan, özellikle yaz aylarında debisi değişken olan DSİ sulama kanallarında ani su yükselmeleri, akıntılar ve kaygan zemin gibi nedenlerle boğulma vakalarının yaşanabileceği belirtildi.
AİLELERE NET MESAJ “SUYUN SESSİZ TEHLİKESİNE KARŞI DUYARLI OLUN”
Yetkililer, önlem almanın yalnızca kamu kurumlarına değil, ailelere de sorumluluk yüklediğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı “Ne yazık ki her yıl ülkemizde çocuklar, süs havuzlarında veya sulama kanallarında hayatını kaybediyor. Bu tür alanlar yüzme havuzu değil, estetik ve altyapı amaçlı yapılmıştır. Lütfen çocuklarınızı bu alanlardan uzak tutun. Küçük bir ihmal büyük acılara yol açmasın.”
“ALTERNATİF VAR: SPOR KOMPLEKSİNE YÖNLENDİRİN”
Batman Belediyesi, çocukların güvenli ortamlarda serinlemesi ve yüzme öğrenmesi amacıyla Belediye Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Spor Kompleksinin hizmet verdiğini hatırlatarak, ailelerin çocuklarını bu tür kontrollü alanlara yönlendirmesini önerdi.
Ayrıca yaz boyunca bu merkezlerde düzenlenen yüzme kurslarının hem eğitici hem de güvenli bir ortam sunduğu bildirildi.
TOPLUMSAL DUYARLILIK VURGUSU
Son olarak Batman Belediyesi, mahalle muhtarları, okul idarecileri, sivil toplum kuruluşları ve yerel medya aracılığıyla da bilgilendirme çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. Belediye, “Çocuklarımızı birlikte koruyalım” diyerek, tüm Batman halkını bu konuda ortak duyarlılığa davet etti.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok