VALİ ŞAHİN’DEN ANLAMLI MÜJDE! ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK
VALİ ŞAHİN’DEN ANLAMLI MÜJDE! ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Renkli Eller Derneği Batman şubesi tarafından düzenlenen “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliğine katıldı.
.jpg)
Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlik, basın açıklaması ve otizmli bir çocuğun yazdığı “Ben otizm’i olan bir Çocuğum, Otistik Değilim” başlıklı mektubun okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemine ilişkin basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Şahin, bir toplumun medeniyet seviyesi özel bireylerine gösterdiği ihtimam ile ölçüldüğünü belirterek “Özel bireylerinize ne kadar sabır, ihtimam ve ilgi gösterirseniz, o kadar medeni bir toplum olursunuz. Sanmayın ki, onlar topluma yük olurlar. Onlara yeterli ilgiyi gösterirseniz, toplumdan aldıklarını, topluma fazlasıyla verirler. Yeter ki, onların öğretmeni, yol arkadaşı ve destekçisi olalım. Bu ekinlik ile bu anlayışı bir kez daha toplumun gündemine getirmiş oluyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Batman’a bir Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracaklarının müjdesini veren Vali Şahin, yapılacak bina için yerin belirlendiğini belirterek ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını ifade etti.
Programın sonunda; Renkli Eller Derneği Batman Şubesi Yönetimi; otizmli bireylere verdikleri desteklerden dolayı Vali Şahin’e, kamu kurum yöneticilerine ve STK temsilcilerine teşekkür ederek, plaket takdim ettiler.
Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe; Vali Şahin’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yörük, Renkli Eller Derneği Batman Şubesi Başkanı Tevfik Gayretli ile otizmli bireyler ile aileleri katıldı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 02Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 03Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 04BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 05“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 06EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 07235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 08TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 09ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 10BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 14YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 15“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”




Henüz Yorum yok