‘KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR’ KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ
‘KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR’ KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Karşı Şiddete Hayır" konulu konferans gerçekleştirildi.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, TÜPRAŞ, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen konferans, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde yer alan Hatice Nasıroğlu konferans salonunda yapıldı.
Batman Valisi Ekrem Canalp'in eşi Dr. Ayten Canalp'in açılış konuşmasını yaptığı konferansta; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi’nden Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu Aydın, UN Women Türkiye, HeForShe Proje Koordinatörü Sinem Aydın ve TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber konuşmacı olarak katılım sağladı.
Dr. Ayten Canalp, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 25 Kasım'larda kadını ikincilleştiren, güçsüzleştiren, emeğini, sevgisini hiçe sayan her türlü şiddet, olumsuz yargı ve yanlış inanışlarla mücadele edilmesine yönelik farkındalık çalışmaları yürütülmekte olduğunu belirtti.
.jpeg)
2021-2025 yılları arasında şiddetle mücadelede yasal ve kurumsal altyapıyı güçlendirecek kararların alınmasının oldukça önemli olduğunu ifade eden Dr. Canalp: “İçişleri Bakanlığımız tarafından geliştirilen ve 2018 yılından beri yürürlükte olan Kadın Acil Destek Sistemi yani KADES mobil uygulaması, şiddet mağduruna etkin ve hızlı bir şekilde ulaşmamıza olanak sağlamıştır” şeklinde konuştu.
Konuşmacı konukların yaptığı açıklayıcı bilgilerin ardından içerisinde Batman Belediyesi BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) öğrencilerinin hazırladığı eserlerin bulunduğu sergiyi gezen Dr. Ayten Canalp, öğrencilere teşekkür etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 02VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 03BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 04TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 05ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 06ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 07MÜSİAD Batman Van Zirvesinde
- 08TÜZÜN'DEN 16 MAYIS KUTLAMASI
- 09101 YAŞINDAKİ HACI MİRZA DEMİR BURSA’DA VEFAT ETTİ
- 10BATMAN'DA YILDIRIM ÇARPAN KİŞİ AĞIR YARALANDI
- 11Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 12UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 13OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 14KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 15SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ




Henüz Yorum yok