‘ÖZGÜRCE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’
ARSLAN ‘ÖZGÜRCE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ’
Batman Basın Konseyi Derneği, seçim akşamı görevi başındayken gözaltına alınan gazeteci Vedat Aker ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
Dernek Başkanı Nedim Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Batman Basın Çalışanları, sahada çalışan gazetecilere zorluk çıkarılmamasını istedi. Batman Basın Konseyi Derneği Başkanı Nedim Arslan, “28 Mayıs Pazar akşamı seçim çalışmaları sonrasında saha çalışmaları için Diyarbakır Caddesindeki kutlamaları görüntülediği sırada olay yerinden uzaklaştırılması ve ardından göz altına alınmasının gazetecilere zorluk çıkarıldığının bir işaretidir” dedi. Arslan, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek için sahada olduklarını ve vatandaşın haber alma özgürlüğünün engellenmemesi için özgürce çalışmak istediklerini ifade etti.

Gereksiz yere göz altına alındığını ifade eden gazeteci Vedat Aker ise, haber amaçlı Diyarbakır Caddesinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Gazeteci arkadaşlarla birlikte kendimi tanıtmama rağmen zor kullanılarak göz altına alındım” dedi. Aker, ''Çekimler sırasında gösteride bulunan karşıt grubu çekmek isterken polis tarafından uyarıldım, alandan uzaklaştırılmak istendim, ısrarla gazeteci olduğumu söylememe rağmen zor kullanılarak göz altına alındım. Halkımız adına daima objektif ve cesurca gazetecilik yapacağımızı belirtmek istiyorum'' diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 02Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 03JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 04BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 05BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 06BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 07KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 08BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 09Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 10VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 11BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 12TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 13ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 14ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 15MÜSİAD Batman Van Zirvesinde




Henüz Yorum yok