Sigaranın Zararları
Batman'da ikamet eden 61 yaşındaki Mehmet Sait Özbey, sigara kullandığı için bir ayağının kesildiğini söyleyerek, sigara içen veya içmek isteyen kişilerin kendi durumundan örnek almasını istedi.
Yaklaşık 45 yıl boyunca sigara içtiğini belirten Mehmet Sait Özbey, sigara nedeniyle bir ayağı kesildiğini söyledi. 15 yaşındayken çevresinin etkisiyle sigaraya başlayan Özbey, 52 yaşındayken sol ayağının başparmağında damar tıkanığı meydana geldiğini ifade etti.
İçtiği sigara nedeniyle ayağının başparmağında damar tıkanıklığı olduğunu söyleyen Özbey, "61 yaşındayım 15 yaşındayken sigaraya başladım 45 yıldan beridir sigara içiyorum. İçtiğim sigaradan dolayı ayağım kesildi. İlk başta sol ayağımın başparmağında damar tıkanlığı oldu. Parmağım kesildikten sonra yavaş yavaş damar tıkanıklığı yukarı çıktı. Tedavi için İstanbul'a gittim. İstanbul'da ayağımı kestiler. Bütün sigara içenlere özellikle gençlere sesleniyorum. Sigarayı bir an evvel terk etsinler. Terk etmeseler benim başıma gelen Allah göstermesin onların başına gelebilir. Beni duyan ve gören halimden ibret alsın. Sigara çok zararlı bir maddedir. " şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Sigara içenlere bırakmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Özbey, sigaranın hem maddi hemde manevi olarak zararlarına dikkat çekti.
Özbey, "Sigara nefes darlığı, balgam ve birçok hastalığın sebebidir. Günde bir buçuk paket sigara içenler 10 TL boş yere harcıyor demektir. O parayı yakılacağına çocuğuna veya bir hayır kurumuna versen çok yerinde olur. Ayda en az 300 TL yapar. Gençlere tavsiyem sigarayı kullananlar, içenlerde bıraksınlar Sigara içicileri halimi görsün. Ayağım kesilmesi için hastanelerde iken bayanların çok sigara içtiklerini fark ettim. Bayanlar neredeyse erkeklerden daha çok içiyorlardı. Benim halim sigara içenlere ibret olsun." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 02CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 03HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 04NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 05Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 06KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 07BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 08Esnafa ramazan çağrısı
- 09Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 10BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 11EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 12ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 13RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 14KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 15Torbadan zehir çıktı!




Henüz Yorum yok