Hayvan küpeleme duyurusu
Batman iline ait güncel büyükbaş hayvan sayısının 118 bin 509, küçükbaş hayvan sayısının ise 834 bin 452 olduğunu aktaran Gün, ilde 7 bin 914 büyükbaş ve 3 bin 544 küçükbaş hayvancılık işletmesinin bulunduğunu söyledi.
Gün “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 hastalığına bağlı olarak, 2020 yılı mart ayında başlayan sokağa çıkma yasakları ile birlikte, sahada çalışan teknik personellerimizin Covid-19 hastalığına yakalanması veya temaslı durumda olması gibi nedenlerin yanında, yetiştiricilerimizin de İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine geç bildirimde bulunmalarına bağlı olarak, büyükbaş ile küçükbaş türü hayvanların küpeleme çalışmalarında gecikmeler olmuştur.” dedi.
Açıklamasının devamında Gün “Bahsi geçen nedenlerle birlikte İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla; ilin coğrafi yapısı, personel ve araç durumu, iklim şartları, doğal afet, idare kaynaklı gecikmeler veya mücbir sebepler nedeniyle küpelenmeyen her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların küpeleme işlemleri yapılacaktır. Küpeleme çalışmaları İl ve İlçe Müdürlüklerimizce program dahilin de il ve ilçelerimizin tüm köy ve bağlı mezralarda bulunan tüm hayvancılık işletmeleri ziyaret edilerek, küpeleme işlemleri 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANALP ÇİFTİ, TORU AİLESİNİN İFTAR SEVİNCİNE ORTAK OLDU
- 02TOPTAN GIDACILAR SİTESİNDE SONA DOĞRU
- 03ÜCRETSİZ EKMEK YARDIMINDAN YARARLANAN AİLELERE YENİ DESTEK
- 04REKTÖR DEMİR’İN BATMAN OBJEKTİF GAZETESİ’NİN 13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
- 05500 BİN RİYALLİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
- 06VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 07VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 08DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 09TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 10224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 11BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 12PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 13BELEDİYEDEN ÇÖLYAK HASTALARINA RAMAZAN DESTEĞİ
- 14Batman Gıdacılar Ticaret Merkezi esnafı iftarda buluştu
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ALTYAPISI BURSA’DA PARLADI : U-14’TE 5 MADALYA




Henüz Yorum yok