MUZAFFER ÖZKAN "ÇEVRE BİR NİMETTİR"
MUZAFFER ÖZKAN "ÇEVRE BİR NİMETTİR"
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ MUZAFFER ÖZKAN’IN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Çevre kirliliğine bağlı sorunların doğal dengeleri tehdit eder boyuta gelmesi ile ilgili olarak, 1972 yılında İsviçre’nin Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı toplanmış ve 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edilmiştir.
Sanayinin gelişmesi ve hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişmelerle birlikte artan çevre kirliliği özellikle son yıllarda ciddi sorunlara sebebiyet vermektedir. Buna bağlı olarak dünyamız; küresel ısınma, kuraklık, biyolojik çeşitliliğin azalması ve iklim değişikliği gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır.
Sürdürülebilir kalkınma ile çevrenin korunması birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Dolayısıyla hepimizin çevreyi koruyarak üretim anlayışına sahip olmamız gerekmektedir. Çünkü çevre de insan için üretim kadar vazgeçilmez bir nimettir. Bu noktada küresel farkındalık oluşturma noktasında “Dünya Çevre Günü” çok büyük önem taşıyor.
Tüm dünyayı her anlamda olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgınının, insan ve çevre ya da insan ve doğa ilişkisinde, insandan kaynaklı olumsuzlukların somut olarak görülmesi ve daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek için insanların doğaya bakış açısının, üretim ve tüketim kalıplarının yeniden gözden geçirilmesi için bir fırsat yarattı.
Çevrenin bize miras değil, çocuklarımızın emaneti olduğunu unutmadan herkesin özverili bir şekilde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutlar temiz bir çevrede sağlıklı bir yaşam dilerim.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 02DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 03TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 04224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 05BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 06PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 07BELEDİYEDEN ÇÖLYAK HASTALARINA RAMAZAN DESTEĞİ
- 08Batman Gıdacılar Ticaret Merkezi esnafı iftarda buluştu
- 09TPAO BATMAN PETROLSPOR ALTYAPISI BURSA’DA PARLADI : U-14’TE 5 MADALYA
- 10TEMA Vakfı Gönüllü Öğretmenleri Grand Hasankeyf Hotel’de buluştu
- 11OBJEKTİF 13. YILINI KUTLUYOR
- 12STK’LAR İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
- 13MELE MUSTAFA BARZANİ, BATMAN’DA ANILDI
- 14VALİ CANALP, ÇALIŞAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI
- 15RAMAZAN SOFRASINDA ASKON BULUŞMASI




Henüz Yorum yok