ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİSİ
‘Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır’
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır” konulu basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Mehmet Ergin, “İnsanın, özünü keşfetmeye, kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylemi eğitimdir. Eğitimin başaktörü öğretmen, insanlığın kadim ve vazgeçilmez mesleklerinden biri de öğretmenliktir. Öğretmen, çocukların şuur sermayesini artırmanın, idrakini geliştirmenin, varoluşun sırrına ermenin, hikmeti keşfetmenin rehberidir. Ülkemizde fiilî olarak görev yapan öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmış iken, öğretmenlerin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar olan her aşamayı içeren, öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alan bir kanunun olmaması büyük bir eksikliktir. Kanaatimizce öğretmenlerin itibarının daha da artması, haklarının korunması; yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi için Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedilikle yürürlüğe konulması elzemdir.
Öğretmenler olarak beklentimiz, özlük haklarımızın tanımlanması ve geliştirilmesi; kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik ayrımının ortadan kaldırılması; resmî eğitim kurumlarındaki bütün öğretmenlerin kadrolu olarak istihdam edilmesi; mesleğimizde ilerlememizi sağlayacak şekilde kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi; istihdamda güçlük çekilen bölgeler başta olmak üzere zorunlu hizmet gibi zorlayıcı dayatmalar yerine teşvik edici uygulamaların getirilmesi; eğitim kurumu yöneticiliğinin eğitim-öğretim sınıfı içinde ama ikincil görev olmaktan çıkarılarak müstakil bir kadro olarak düzenlenmesi; yöneticilik süreçlerine geçiş ve statüsü ile bu pozisyonlardaki mali, özlük ve sosyal hakların da mutlaka meslek kanununda tanımlanması; resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayan bir meslek kanununu hayata geçirilmelidir” dedi.
Etiketler : #ÖĞRETMENLERİN,#BEKLENTİSİ,
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 02“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 03Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?
- 04TOPRAKLA BULUŞAN YÜZLERCE FİDAN…
- 05ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 06KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 07HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 08“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 09BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 10Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 1145 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 12BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 137 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 14REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 15NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET




Henüz Yorum yok