Batman’da İHA ve Drone kullanımı yasaklandı
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde herkes tarafından kolay temin edilen Sivil İnsansız Hava Araçları olan (İHA ve Drone) kullanımını yasakladığı duyuruldu.
Yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılacağının belirtildiği açıklamada, Batman ili sınırları içerisinde İHA veya Drone satan, satın alan, temin eden veya kullanan şahısların gerekli kayıt ve tescil işlemlerini yaptırdıktan sonra en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmekle yükümlü oldukları belirtildi.
Açıklamada, İHA veya Drone kullanımının yasak olan yerler şöyle belirtildi:
“İlimiz merkez ve ilçe sınırları içerisinde bulunan; valilik, kaymakamlıklar, MİT Bölge Müdürlüğü, askeri bölge ve lojmanları, adliye binası, Emniyet Müdürlüğü, NATO Akaryakıt Tesisi, kamu kurum ve kuruluşları, TÜPRAŞ Rafine Tesisleri ve TPAO, petrol sahaları, baraj setleri, Cezaevi bina ve tesisleri, Helikopter pistleri üzerinde, Batman Havalimanı’nın Meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yöne de uzunlamasına 22 kilometrelik alanda, NOTAM (Havacıların uçuş ve yer emniyetini etkileyecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararı ile belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İHA ve Drone kullanımı yasaklanmıştır.”
İzin alınmadan gerçekleştirilen uçuşlara yönelik adli ve idari işlemler yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Bu kararın uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişiler hakkında fiil ve eylemleri ayrıca bir suç oluşturmuyorsa; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi uyarınca yasal işlem yapılacaktır.” denildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAYMAKAM BÖYÜK, 9 KÖYDE TALEPLERİ DİNLEDİ
- 02ANNE VE BEBEK SAĞLIĞINA EVDE TAKİP
- 03GERSAN ELEKTRİK ABD PAZARINDA!
- 04BEŞEVLER VE HUZUR MAHALLELERİNDE PARKE YAMA ÇALIŞMASI
- 05FERDİ KURT’UN EKİBİNE AHMET AŞSIZ KATILDI
- 06VALİ CANALP’TEN KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 07BATMAN'IN LEZZET HİKAYESİ YAZILACAK
- 08VALİ CANALP “AİLEYİ VE TOPLUMU MERKEZE ALAN BİR SİSTEM KURDUK”
- 0919 MAYIS HAVUZU YİNE EN TEMİZ HAVUZ OLDU
- 10BATMAN’IN SICAĞINA RENKLİ DOKUNUŞ
- 11Venezuelalı forvet Cordova, Batman Petrolspor’da
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
- 13600 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 14TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
- 15MHP’DEN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA BATMAN'IN SAĞLIK RAPORU




Henüz Yorum yok