DEVA’ HAL ESNAFINI ZİYARET ETTİ
DEVA’DAN HAL HATIR ZİYARETİ
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve çok sayıda partili ile Batman Sebze ve Meyve Halini ziyaret ederek, hal esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Halde bulunan 75 dükkanı ve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur'u ziyaret eden İl Başkanı Melik Müjdeci, "Şehrimizin en önemli iş noktalarından bir tanesi olan sebze ve meyve haline gelerek, esnafımızın ve vatandaşlarımızın nabzını yerinde tutmak istedik. Maalesef hem esnafımız hem de manavlara, pazarlara ve evlerine sebze, meyve almak isteyen vatandaşlarımız fiyatlardan, Türk Lirası'nın hızla ermesinden ve giderlerin artık yorgana sığmamasından şikayetçi. TÜİK'in yüzde 14 olarak açıkladığı enflasyon oranının hiçbir gerçekçiliğinin olmadığını bizzat yerinde görmüş olduk. Pandemi şartlarında binbir güçlükle üretim yapan çiftçilerimiz ise mazot, gübre ve hızla artan ilaç fiyatlarından dert yakınıyor. Halde yoğun bir emek harcayarak çalışan işçilerimiz de aldıkları asgari ücretin hiçbir zaruri ihtiyaçlarını karşılamadığını ve büyük bir geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor."dedi.

"SORUNUN KAYNAĞI KÖTÜ YÖNETİM"
Esnafın davetini ve ikramlarını geri çevirmeyerek odun sobası önünde sohbet eden, sıkıntılarını dinleyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Batman halinde işlerin iyi gittiğini söylemek çok zor. Artan fiyatlar büyük ölçüde satışı da azaltıyor. Ancak üreticiye verilen yetersiz destekler ve giderlerdeki büyük artış nedeniyle fiyatlar artmaya devam edecek. Bu noktada bir tarım politikasının varlığından söz etmek mümkün değil. Üstelik dışarıdan mal ithal edilerek üretici tamamen iflasa sürükleniyor. Bu işin bir sürekliliği yok. Halktan, üreticiden, satıcıdan, esnaftan kopmuş, sorun ve sıkıntılarından bihaber olan bir yönetimden başarı gelir mi? Dün gelmedi, bugün de gelmeyecek. Vatandaşlarımız artık sorunun asıl kaynağının kötü yönetim olduğunun farkında. DEVA Partisi olarak, bu ülkenin kurtuluş reçetelerinden birinin tarımsal kalkınmada olduğunun farkındayız. Güçlü tarımsal işletmelere sahip olmadan, bu ülkenin geniş tarımsal potansiyelini kullanmadan başarıya ulaşamayacağız." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN MEMİŞOĞLU, BATMAN’DA YERLİ SAĞLIK TEKNOLOJİSİNİ İNCELEDİ
- 02EKMEN: PETROLSPOR'UN BAŞARISI BATMAN'IN GURURU
- 03500 YATAKLI HASTANE İÇİN HEDEF 2027'NİN İKİNCİ YARISI
- 04MEMİŞOĞLU, BATMAN'DAKİ SAĞLIK PROJELERİNİ DEĞERLENDİRDİ
- 05Engellilere akülü sandalye desteği
- 06REKTÖR DEMİR ANKARA'DA YAPAY ZEKÂ ZİRVESİNDE
- 07PETROLSPOR'DAN SÜPER DÖNÜŞ
- 08Timoklular Derneği’nden tanıtım gezisi
- 09ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİNDEN SICAK HAVA UYARISI
- 10BİSİKLET KAVGASI KANLI BİTTİ
- 111,5 YAŞINDAKİ BEBEKTEN ACI HABER
- 12BATMAN’DA SİNYALİZASYON VE YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ
- 13Ekmen, ''Kadınların güvenliğini mafya değil, devlet sağlamalıdır''
- 14232 MİLYON TL’LİK YASA DIŞI BAHİS AĞINA JANDARMA DARBESİ
- 15FERDİ KURT, İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİYLE BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok