BATSO’DAN MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ İLANI
Batman’da madde bağımlılığıyla mücadele için tarihi bir adım atılıyor.
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, bu ciddi soruna karşı yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. BATSO Başkanı Demir, özellikle gençlerin bu tehlikeli bataklığa sürüklenmesine sessiz kalmayacaklarını belirterek “Artık bir dur demek zorundayız” dedi.
.jpg)
YARIM KALAN PROJE YENİDEN HAYATA GEÇİYOR
Başkan Demir, yıllar önce Avrupa Birliği destekli bir projeyle İtalya’da örnek bir rehabilitasyon merkezini incelediklerini ancak sürecin yarım kaldığını hatırlattı. Şimdi ise bu projenin kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi. İtalya’daki modelde gençlerin ilaçsız yöntemlerle tarım, hayvancılık ve zanaatla hayata yeniden kazandırıldığını belirten Başkan Demir “Batman’da da gönüllülük temelli, üretime dayalı bir vakıf modeli kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kentte kurulması planlanan AMATEM Tedavi Merkezi’nin önemine değinen BATSO Başkanı Demir, BATSO’nun daha kapsamlı bir rehabilitasyon merkezi ile sürece destek olacağını belirtti. Bu vakfın, Batman’ın geleceği için dönüm noktası olacağını vurguladı.
“BU MÜCADELE BENİM VASİYETİM OLACAK”
Demir, bu kritik mücadeleye kişisel katkısını da açıkladı. Daha önce verdiği 500 bin liralık katkı sözünü 5 milyon liraya çıkardığını duyuran BATSO Başkanı Demir “Başkan olsam da olmasam da bu vakfa ömrüm boyunca hizmet edeceğim. Bu mücadele benim vasiyetim olacak” diyerek konuya olan bağlılığını dile getirdi. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler ve uzmanlarla ortak bir istişare süreci başlatılarak, vakfın temelleri atılacak.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok