HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI
HEDEP’li Vekiller ve İl örgütü aileleri barıştırdı
HEDEP Batman il örgütü, husumetli iki ailenin barışmasını sağladı. Batman’da aralarında husumet bulunan Uçar ve Yılmaz aileleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman il örgütünün girişimleri sonucu barıştırıldı.
.jpg)
Batman’da geçtiğimiz aylarda iki genç arasında çıkan kavgada Ferhat Uçar adlı gencin yaşamını yitirmesi ile iki aile arasında başlayan husumet Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin devreye girmesiyle Uçar ve Yılmaz aileleri arasında yaptığı uzlaşı sonucu olayı ‘barış’la noktaladı. Roza düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde iki aile bir araya geldi. Barış yemeğinde buluşan iki ailenin fertlerinin yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı ve HEDEP Batman Milletvekili Keskin Bayındır, eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, HDP ve DBP il örgütleri, İHD Batman Şubesi, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Grubu ve MEBYA DER hazır bulundu.
Barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Batman Milletvekili Keskin Bayındır, barışın önemine değindi. Bayındır, ”Halkımız kirli politikalara karşı tedbirini almalı. İçimizi yakan, bize yapılan saldırılar değil, ailelerin birbirine girmesi ve gencecik insanların yaşamını yitirmesidir. Kürtlerin birlik dışında başka alternatifleri yok. Birlik bizim kurtuluşumuz. Bu birliği bozacak oyunlara karşı duralım. Dünya savaş sürecinden geçiyor. Bu savaşta Kürtlerin birliği çok önemli. Birliğimize zarar verecek pratiklerden uzak duralım. Kirli politikalara araç olmayalım. Batman halkı kadim bir halk.
Bu halk öncülük etmeli. Bu tür olaylar ile gündeme gelmemeli. Bu yük hepimizin. Hep birlikte yurtseverliği, birbirimizi sevmeyi aşılayacağız. Bu kutsal pratikten hepimiz üzerimize düşeni yapalım” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 02Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 03KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 04“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 0513 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 06BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 07YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 08SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 09MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 10BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 11FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 12METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 13Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 14TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 15ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ




Henüz Yorum yok