‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kuruldu
‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kuruldu
2021 Yılı 3. dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
2021 Yılı 3. dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda; 1 Temmuz’da yürürlüğe giren ve 2021-2025 dönemini kapsayan “Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ile Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önlemek” temasıyla hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı”, Batman Belediyesi bünyesinde açılacak olan Kadın Konukevi ve ilimizde kadına yönelik şiddeti önleme konusunda yürütülen çalışmalar görüşüldü. Vali Hulusi Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından, Batman’da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin yürütülen çalışmalar ve kadına yönelik şiddetle mücadele 4. Ulusal Eylem planı hakkında kurula bilgilendirme sunumuyla devam etti.
Batman Belediyesi Kadın Konukevi’nin açılması konusunda gerekli hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Vali Şahin, 2022 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak “Kadın Konukevi’ni açmayı hedeflediklerini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadele en önemli unsurun kadının ekonomik özgürlüğü olduğunun altını çizen Vali Şahin, “Ekonomik özgürlüğü olan kadın şiddete karşı dur diyebilir, tavır gösterebilir. Aksi takdirde birçok şiddetin üstü kapatılıyor ve sineye çekiliyor. Bunun önüne geçmek içinde Belediye olarak ‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kurduk. Başarılı bir şekilde çalışmaları devam ediyor. İstiyoruz ki, kadınlarımız; sadece işçi olarak ekonomik özgürlüğünü elde etmiş olmasın, girişimci olarak ekonomik hayata dahil olsun. Kadınlarımız ne kadar ekonomik hayata dahil olurlarsa, şiddete maruz kalma durumları da kanaatimce azalacaktır.
Bu konuda tüm paydaşların gayret göstermesi gerekiyor. Mesele, polisiye ve adli bir mesele değil, mesele zihniyet meselesidir. Bunu çözmemiz lazım. Bir toplumun medeniyet seviyesi de; kadınına verdiği önemle ölçülüyor” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AVUKAT EMRAH YENİ VEFAT ETTİ
- 0225 DÖNÜMLÜK PARK HİZMETE AÇILDI
- 03GERCÜŞ'TE DEĞİŞİM RÜZGARI : İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
- 04ALİCAN BEĞDE, FERDİ KURT LİSTESİNDE MECLİS ADAYI
- 05BATMAN MODELİ GENÇLERLE BULUŞTU
- 06BAĞLARDA YEŞİL BUDAMA EĞİTİMİ
- 07MEHMET SIDDIK ÇİFTÇİ'YE YENİ GÖREV
- 08RUHSATSIZ KAÇAK DÜKKAN YIKILDI
- 09Engelli Aktif Yaşam Merkezi'nden Özel Bireylere Güçlü Destek
- 10ŞANSİ : "TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ TARİHİ BİR ADIM"
- 11BELEDİYEDEN YOL ATAĞI
- 12HASANKEYF TÜNELİNDE KAZA : 12 YARALI
- 13ALTERNATİF BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 14SOKAK LAMBALARINA DENETİM AYARI
- 15PLATFORMDAN BARIŞ ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok