KİTAP FUARINA REKOR KATILIM, SAYI AÇIKLANDI

KİTAP FUARI TÜM ŞEHRİ BULUŞTURDU

20 Ekim’de “Oku! Bu 100 Yıl Senin” mottosuyla kapılarını açan Batman 6. Kitap Fuarı, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünün kutlandığı 29 Ekim’de Türkiye Yüzyılına yakışır bir final yaptı. Kitapseverlerin akın ettiği fuarı 464 bin 930 kişi ziyaret etti ve bu katılım sayısı ile Batman, kırılması zor bir rekora imza attı.
 
 
Batman 6. Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali’nde ziyaretçi rekoru kırıldı. 20 Ekim’de başlayan ve 10 gün süren fuarı resmi açıklamaya göre, 464 bin 930 kişi ziyaret etti. Organizasyona gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Gencinden yaşlısına tüm Batman halkı, şehrimizi kitapla buluşturan fuarımıza sahip çıktı. Resmi rakam, Batman'ın merkez ilçe nüfusuna çok yakın. Tüm şehrin fuarı ziyaret ettiğini söylemek mümkün. Bu yoğun ilgi Batman’daki okuma aşkı ve öğrenme isteğinin en önemli göstergesi” dedi.
 
ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
 
Kitap Fuarının hafta sonuna denk gelen 2’nci ve 3’üncü günlerinde ziyaretçi sayısının 100 binin üstüne çıktığını hatırlatan Vali Canalp, “Sadece iki günde 105 bin kişi fuarı ziyaret etti. Etkinlik alanına ücretsiz servis ve öğrencilere dağıttığımız 50’şer liralık hediye çeki uygulaması ziyaretçi sayısına olumlu yansıdı. Buna Batman halkının yoğun ilgisi de eklenince rekor denilebilecek 464 bin 930 ziyaretçi sayısına ulaşıldı. Batmanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır bir organizasyon oldu. Batman’ı kültür, sanat, bilim, tarih, gastronomi ve doğayla buluşturacak, ‘Festivaller şehri’ dedirtecek etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.  
 
USTA KALEMLERLE BULUŞMA
 
Batman Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, şehrin en önemli organizasyonları arasında yer alıyor. Bu sene 6’ncısı düzenlenen organizasyonda 160 saygın yayınevi yer alırken, usta yazarlar Yalvaç Ural, İhsan Süreyya Sırma, Nedim Şener, Hulki Cevizoğlu ve Şef Mehmet Yalçınkaya gibi önemli isimler de Batmanlı kitapseverlerle bir araya geldi. Festival süresince Rafadan Tayfa ekibi ve tiyatro toplulukları çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler