"15 Temmuz'da asıl amaç bir iç savaş çıkarmaktı"
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesi FETÖ darbeci askerlere karşı kahramanlık örneği gösteren isimler Batman’da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ahmet Güler, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Deniz, geçen yıl15 Temmuz gecesi ülkenin FETÖ'nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.
Vali Deniz, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu, vatanperver yiğitler ve asil milletimizin kararlı, yürekli duruşu sayesinde bu belayı defettik. Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi henüz Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı gelmeden yürekli ve vatanperver Batmanlı hemşehrilerimiz meydanlardaydı. Batman o gece ve sonrasında tutulan nöbetlerde muhteşem bir duruş sergiledi. Aynı duruşu 15 Temmuz'un yıldönümünde de gösterdiler.” dedi.
Çanakkale'de milleti dize getiremeyenlerin, piyonlarıyla bunu başarmaya çalıştılar ama yine başaramadıklarını ifade eden Deniz, “O gün dize gelmeyen bu millet, 15 Temmuz'da da gelmedi ve gelmeyecektir. Bu hainlerin arkasındaki güçlerin amacı; bir iç savaş çıkartmaktı, ama asil milletimiz; Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle ve Sünni'siyle kahramanca bir duruş sergiledi. Gerekirse vatan için hepimiz ölmeye hazırız. Bölücü terör örgütü için de, bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlıkla devem edecektir." diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından sanatçı Veysel Çelik tarafından vatandaşların beğeni ile izlediği, 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi gerçekleştirildi.
Daha sonra Ersin Düzen moderatörlüğünde 'İçimizdeki Kahramanlar'; Yusuf Özgün, Mehmet Köse ve Yusuf Ak, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere karşı verdikleri mücadeleyi anlatılar.
Programın sonunda Vali Deniz, 15 Temmuz Gazisi Batmanlı Abdullah Ağaya'ya plaket verdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok