“Çıtır Çileğim Projesi” hayata geçirildi
Batman’da çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un hazırladığı "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirildi.
“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında hazırladığı proje ile Türkiye ikincisi seçilen Lale Basut'un "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirilerek çilekler cips haline getirilmeye başlandı.
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Kavaklı mezrasında çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un, 2017 yılında “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi” programı kapsamında hazırladığı ve ikincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldığı programın ödülüne, bir bankanın sponsorluğu tarafından destek sağlandı.
Proje ile 5 dekar üzerinde örnek çilek bahçesi kurulurken, üretilen çileklerin yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi kullanılarak katma değeri arttırıldığı belirtildi.
Çıtır Çileğim Projesini kendi köyünde hayata geçiren Lale Basut, “Sason'da çilek, sadece yaş olarak satılıyor. Projemin amacı, çileği kurutmak ve il içinde ve dışında pazarlamasını yaparak aileme katkı sağlamaktır." diye konuştu.
Çiftçilere büyükbaş düve dağıtımı yapıldı
Öte yandan, 2018 Genç Çiftçi Projesi kapsamında Beşiri ilçesindeki projeleri kabul edilen 11 çiftçiye kişi başı 5'er adet olmak üzere toplamda 55 adet büyükbaş düve dağıtımı törenle dağıtıldı.
Ayrıca, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çileği Geliştirme Projesi kapsamında Kozluk ve Sason ilçelerindeki 56 çiftçiye de 3'er adet dekarlık alanda olmak üzere toplamda 675 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok