Kısa süreli etkili olan yağmur evleri sular altında bıraktı
Batman'ın iluh Mahallesinde altyapı sorunu nedeniyle, etkili olan yağmurdan dolayı bazı evler sular altında kaldı.
Sabah saatlerinde kısa süreli yağan yağmur, etkili olmamasına rağmen Batman merkez İluh Mahallesinde rögarların tıkanması sonucu evleri su altında kalan vatandaşlar ise kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.
İluh Mahallesi 118 sokakta tek başına yaşayan Fayıka Bayık isimli yaşlı kadın, uykudayken evine su bastığını söyleyerek yardım istedi.
Geceden beri ara ara yağmur yağdığını söyleyen Bayık, "Evimde uyuyordum. Sabah kısa süreli yağan yağmur evimi sular altıda bıraktı. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Her yağmur yağınca ben bu haldeyim, evime hem yağmur hem de kanalizasyon suyu girdi. Çaresiz kalmışım ne yapacağımı bilmiyorum. Evim su dolmuş zararım çok, eşyalarımın hepsi ıslanmış bu kış nerede kurutacağımı bilmiyorum." dedi.
Mahalle sakinlerinden Hüseyin Gökalp da "Banyomuzun, tuvaletimizin ve mutfağımızın giderlerinden evimize su girdi. Yetkililer gelip de sıkıntıyı gidermiyorlar. Kanalizasyonlar hepsi tıkanmış mahalle sular altında kaldı. Birçok eve su girdi. Yetkililerin gelip sorunu gidermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İki evleri ve erzak depolarının sular altında kaldığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hüseyin Ekinci ise "Yaşam Caddesinde kanalizasyon boruları dar olduğu için sokaklarımızın suyunu kaldırmıyor. Birçok boru ezilmiş durumdadır. Bu boruların hepsi acilen değişmesi gerekir. Yetkililerden hasar tespiti yapmalarını ve hasarları gidermelerini istiyoruz. Tüm mahallenin tüm kanalizasyon borularının acilen değişmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 02Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 03Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 04BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 05“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 06EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 07235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 08TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 09ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 10BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 14YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 15“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”




Henüz Yorum yok