Mor Kuryakos Manastırı Restore edilecek
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajans’ı (DİKA) tarafından 2018 yılı Ekonomik Alt Yapının Geliştirilmesi Mali Destek Programınca 1. olarak seçilen Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi için sözleşme imzalama töreni gerçekleştirildi.
Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen sözleşme törenine Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı katıldı. Sözleşme töreninden sonra bilgilendirmelerde bulunan Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Mor Kuryakos Manastırı’nın M.S 5. yy da inşa edildiğini ve uzun yıllar boyunca Süryani cemaatine Metropolit merkezi olarak hizmet ettiğini belirterek; Mardin ilinde bulunan ve yılda 200 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan Deyrüzzaferan ve Mor Gabriel Manastırları ile çağdaş olduğunu” belirtti.
MOR KURYAKOS MANASTIRI RESTORE EDİLECEK
Aslanlı; önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi ile Batman ilinde bulunan tescilli taşınmaz bir kültür varlığımız restore edilmeye başlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını belirtti. Aslanlı; projenin her aşamasında desteğini bizden esirgemeyen başta Vali Ahmet Deniz ve Dicle Kalkınma Ajans’ı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkürlerini sunarak önümüzdeki günlerde Batman ilinin turizm alt yapısını geliştirecek yeni projelerin de Batman halkı ile paylaşılacağını duyurdu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 02Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 03“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 04PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 05OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 06BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 07KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 08BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 09PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 10Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 11ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 12Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 13Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 14BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 15Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”




Henüz Yorum yok