‘Mülakatı kaldırıp, YÖK'ü kapatacağız"

‘Mülakatı kaldırıp, YÖK'ü kapatacağız"

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, Batman’daki okulların durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini söyledi.
 
Müjdeci, “İlimizin her noktasında bulunan okullarda fiziki şartlar çok kötü durumda bulunuyor. Covid etkisinin sürdüğü bir ortamda önemi daha da artan temizlik maalesef unutulmuş ve okullar kaderine terk edilmiştir. Öğrencilerin sağlıklı şartlar altında eğitim alması mümkün değildir. Okulların mevcut durumu, eğitim alanındaki idarecilerin kamuoyuna alenen yalan söylediğini ortaya koyuyor. Vatandaş buluşmalarımızda, esnaf ziyaretlerimizde sıklıkla 2-3 diplomaya ve sınavlarda aldıkları iyi puanlara rağmen liyakatsizlikte ve torpilde sınır tanımayan bir sistem nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımız ile karşılaşıyoruz. Dolayısıyla lisede ve üniversitede okuyan gençlerimizi büyük bir ümitsizlik kaplamış durumda.
 
Çünkü çok zor şartlar altında ve çok yüksek hayat pahalılığının olduğu bir ortamda, yıllarını vererek okumalarına rağmen sırtlarını dayayacakları AKP ve MHP’li yakınları olmadığı için bir işe atanamayacaklarını düşünüyorlar. Gençlerimizin dününü, bugününü ve yarınını çalan; hayal bile kurmalarına müsaade etmeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Unutulmamalıdır ki gençlerimiz ve öğrencilerimiz tüm siyasi çıkarların üzerindedir. Onları kaybedersek, geleceğimizi kaybederiz. İktidarın yandaşlarını işe almak için kullandığı mülakat sistemini ortadan kaldıracağız.
 
Gençleri sınav kaygısı ile baş başa bırakmamak için üniversite giriş sınavlarını yılda birkaç kez düzenleyeceğiz. Üniversiteleri hızla  bilim yuvası olmaktan uzaklaştıran ve iktidarın güdümü altına giren YÖK’ü kapatacağız. Türkiye'nin özgür, özerk, bilime ve performansa dayalı ilerleyen bir üniversite sistemine ihtiyacı var. Gençlerin çalışma hayatıyla erken yaşta tanışmasını sağlayacak, onların girişimciliğini destekleyecek ve yeni yatırım alanlarını mutlaka kuracağız” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler