TUNCER BAKIRHAN BATMAN'DA

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman’da partililerle bir araya geldi.

14 Mayıs seçimlerinden halkın eleştirilerine dikkate aldıklarını belirten Bakırhan: “Bizim Filistin halkıyla dayanışmamız takiye değil, siyaset amaçlı değil. Biz Filistin halkıyla 1970’lerde 80’lerde orada can vererek, kan vererek onların direnişine katkı sunarak nasıl samimi olduğumuzu çok evvelden kanıtlamıştık” dedi.
 
BATMAN’DA KONUŞTU
 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman’da partililer ve STK’lar ile bir araya geldi. Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Çiçek Otlu, Celal Fırat ve MYK üyesi Ebru Günay’ın eşlik ettiği Bakırhan, parti binası önünde partililere hitap etti. Ortadoğu’daki gelişmelere dikkat çeken Bakırhan: “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Ortadoğu savaşların ve çatışmaların yoğun yaşandığı bir süreç yaşıyor. Mazlum Filistin haklı büyük bir saldırı altındadır. Filistin halkıyla dayanışma içindeyiz. Bizim Filistin halkıyla dayanışmamız takiye değil, siyaset amaçlı değil. Biz Filistin halkıyla 1970’lerde 80’lerde orada can vererek, kan vererek onların direnişine katkı sunarak nasıl samimi olduğumuzu çok evvelden kanıtlamıştık. Biz Filistin davasını iç siyaset için kullanan bir hareket değiliz, biz Filistin halkının düşmanlarıyla ticaretini büyüten, geleceğine bakan bir siyasi gelenekten gelmiyoruz” dedi.
 
“ÖZ ELEŞTİRİ YAPTIK”
 
Yerel seçimlerde gösterecekleri başkan adaylarını belirleyecek bir sistem geliştirdiklerini ifade eden Bakırhan: “14 Mayıs seçimlerinden sonra bizleri eleştirdiniz, dediniz ki ‘Aday çıkardığımız her yerde adaylarımızı halk belirlesin’ Biz de sizin bu eleştirilerinizi dikkate alarak Batman halkına Amed halkına Serhat halkına kendi adaylarını belirleyecekleri bir yöntem geliştireceğiz. Önümüzdeki dönem Batman halkı kendi adaylarını seçerek belirleyecek. Batman adayı kendilerine layık, bu baskı karşısında durabilecek, direnebilecek, hakkını savunabilecek, yerel yönetimlerde 25 yıllık deneyimimizi yürütebilecek, bu kayyum sistemi karşısında daha halktan yana politikaları hayata geçirecektir. Önümüzdeki dönem bize büyük görevler düşüyor. Ev ev gezeceğiz, sokak sokak dolaşacağız, tutmadığımız tek bir el, çalmadığımız tek bir kapı kalmaması gerekiyor.”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler