Eşbaşkanlardan Rektör’e cevap

Eşbaşkanlardan Rektör’e cevap

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un Ramazan iftar programlarının yapılmaması dolayısıyla belediyeyi eleştirmesine cevap veren Eşbaşkanlar Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, daha önce yapılan etkinliklerin yerine ulaşmadığını ve israfa neden olduğunu belirterek, bunun yerine iftar yardım paketleri hazırlayıp muhtaç vatandaşlara ulaştırıldığını belirttiler.
 
Rektör Durmuş’un eleştirilerinin iyi niyet ve insani duygularla yapılmış bir açıklama olmasını umut etiklerini belirten Eşbaşkanlar,
 
“Çünkü çok açıktır ki Üniversitelerin görevi bilim üretmektir. Bütün kurumlarımızın ve kurumlarımızın başında bulunan yetkililerin görev alanları ile ilgilenmesinin ülkemiz ve bölgemiz için daha yararlı olacağı kanaati taşıyoruz. Her kurum kendi hedeflerine ulaşma yolunda imkânlarını kullanırken koşullarını değerlendirme hakkına sahiptir. Lakin bunu gerçekleştirirken kutsal değerler referans gösterilerek veya vatandaşların hassasiyetleri üzerinden farklı hedeflere yönelmek doğru bir yaklaşım olamaz.
 
Eş Başkanlar olarak bir kez daha hatırlatmak isteriz ki hak ve adalet anlayışından ayrılmadan görevimizi yerine getirirken kutsal ve dini değerleri referans göstermek ve bu yolla vatandaşların hissiyatlarına yönelme yolunu seçmeyeceğiz. Bu konuyu kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyoruz” dediler.

1 Yorum

Veysel Ramani

Veysel Ramani

22 Mayis 2019
Herkes kendi kurumu ve alanı ile ilgilenmeli

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler