İHD'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Kayıp yakınlarının eylemi 513. haftada

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları tarafından ‘Kayıplar Bulunsun Failler yargılansın’ sloganıyla gerçekleştirilen oturma eylemlerinin 513’ncüsü Gülistan caddesinde yapıldı.
 
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Eş Başkanı Av. Devran Yıldız, “Kar, yağmur ve yasaklar demeden çocuklarımızın, kardeşlerimizin, babalarımızın yani en yakınlarımızın akıbetini sormak için yine alanlardayız. Bu hafta ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ eylemimiz 513’üncü haftasına girdi. 90’lı yıllardaki çatışmalı süreçte kaybedilen binlerce insanımızın ve bugün hala kaybedilmeye devam edilen kayıplarımızın akıbetini soruyoruz, sormaya devam edeceğiz. Kaybedilme olaylarının açığa çıkartılarak faillerinin yargılanmasını ısrarla talep ediyoruz.
 
Bu hafta ise Mardin İli Midyat İlçesi Şenköy Beldesi’nde 17 Ocak 1995 tarihinde kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Teyfik Ay’ın akıbetini soruyoruz. 513 haftadır dediğimiz gibi tüm karanlıkların aydınlığa ulaşması için kayıplarımızın akıbetinin açıklanması ve faillerinin yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler