30 MİLYONLUK VURGUN YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Batman'da sahte atama belgeleriyle 30 milyon liralık vurgun yapan 4 şüpheli tutuklandı. Şahısların Bakanlarla konuşuyormuş gibi yaparak ve sahte belgeler düzenleyerek onlarca kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş çaplı bir dolandırıcılık soruşturması kapsamında, kamu kurumlarına işe yerleştirme vaadiyle yaklaşık 30 milyon lira haksız kazanç elde eden biri kadın 4 şüpheli tutuklandı. Batman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin titiz çalışması sonucu düzenlenen operasyonla yakalanan zanlılar, 19 Eylül 2025 tarihinde mahkemeye çıkarılarak cezaevine gönderildi.

Zanlıların ev ve işyerlerine düzenlenen operasyonda yapılan aramalarda yaklaşık 150 adet sahte atama belgesi ele geçirildi. Ayrıca, zanlıların para ödeyen kişileri daha sonra şikayetçi olmamaları için tehdit ettiği ve baskı uyguladığı da ifadelerle ortaya çıktı.

KOM ekiplerinin araştırmalarına göre, şüpheliler güvenilirliklerini artırmak için özel bir ofis kiraladı. İş bulma umuduyla kendilerine başvuran kişileri bu ofise getiren zanlılar, telefonla güya Bakan, Milletvekili gibi üst düzey yetkililerle konuşuyormuş gibi yaparak mağdurları ikna ediyordu. Bu sahte iletişimlerle güven kazanan şebeke, işe alınacak kişilere çeşitli Bakanlıklara ait sahte atama belgeleri düzenliyordu. (Muhyeddin BEYCAN)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler