VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, sökülen ağaçlarla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Diyarbakır Caddesi’nde yürütülen kavşak düzenleme ve trafik uygulamaları kapsamında sökülen ağaçlarla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.
Canalp, yapılan çalışmalarda ağaçların kesilmediğini, kökleriyle birlikte nakledildiğini belirterek, “Sekiz adet ağacımızı kökleriyle beraber söktük ve toplam on sekiz adet ağacı Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün bahçesine naklettik. Bunu, ağaçların birebir bakımıyla mühendislerimiz ilgilenebilsin, yaşama şansı artsın diye yaptık. Ayrıca belediyemizdeki araç küçük ağaçlara uygundu, bu nedenle dışarıdan daha büyük kapasitede bir makine kiraladık. Yani ağaçları kesmedik, kökleriyle beraber naklettik ve diktik” dedi.
.jpg)
Trafik düzenlemesinin çevresel faydalarına da değinen Canalp, amaçlarının trafikte bekleme sürelerini azaltmak ve egzoz gazı miktarını düşürerek hava kirliliğinin azalmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.
Vali Canalp ayrıca, Batman’da son üç yılda 522 bin fidan dikildiğini, her yıl yaklaşık 200 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu ve Kasım ayında 18 bin boylu ağacın daha dikimi için talimat verdiğini açıkladı. Bu ağaçların Batman çevre yolu ve şehir içindeki çeşitli alanlarda değerlendirileceği kaydedildi.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok