“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”

“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”

Yesevi Hareketi, Batman’da düzenlenen buluşmada gazetecilerle bir araya gelerek yürüttüğü faaliyetleri ve gelecek hedeflerini paylaştı.
 
Programa Genel Başkan Mahmut Cömert’in yanı sıra Batman İl Başkanı Eyüp Aslan ve Operasyonel Kurumlar Başkanı Fazlı Köse katıldı. Konuşmasında hareketin kuruluş sürecine değinen Cömert, 2010 yılında fiili olarak başlayan yapılanmanın 2012’de resmiyet kazandığını belirtti. Tamamen yerli ve milli bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Cömert, “Biz söylemle değil, icraatla var olmaya çalışan bir yapıyız. Ülkemizin her ferdine ayrım gözetmeden hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Yesevi Hareketi sadece Türkiye ile sınırlı kalmadı. Bugün 65 ilde aktifiz ve 25 ülkede temsilciliklerimiz bulunuyor. 6 Ülkede kültür ile yetim rehabilitasyon merkezleri açtık” dedi.
 
“MAZLUMUN OLDUĞU HER YERDEYİZ”
 
Cömert, hareketin temel duruşunun mazlumdan yana olmak olduğunu belirterek, Doğu Türkistan’dan Gazze’ye, Afrika’dan Orta Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyada faaliyet yürüttüklerini ifade etti. “Zulme karşı dimdik duran bir irade ortaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu. 6 Şubat depremlerinde yürüttükleri çalışmalara da değinen Cömert, 10 ilde toplam 1603 personelle sahada olduklarını, arama kurtarma ve insani yardım faaliyetlerini eş zamanlı yürüttüklerini aktardı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler