
EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Batman Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ‘Okulun Yeni Üyesi: Yapay Zekâ’ mottosuyla düzenlenen ‘Eğitimde Yapay Zekâ Çalıştayı’ Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış programıyla başladı.
Eğitim dünyasını dijital dönüşüme hazırlamak, öğretmen ve öğrencileri yapay zekâ teknolojileri konusunda bilinçlendirmek ve bu teknolojilerin eğitime entegrasyonu hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalıştay, yoğun bir katılımla başladı.
Açılış programına Batman Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, ilçe milli eğitim müdürleri, kamu kurum temsilcileri, akademisyenler, okul yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından yapay zekâ temalı kısa bir tanıtım videosu izlendi ve Ada Robot’un gerçekleştirdiği sunum katılımcılardan büyük ilgi gördü. Açılış konuşmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, çalıştay oturumlarının gerçekleştirileceği salonlar protokol tarafından gezildi.
İki gün sürecek olan çalıştay, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi doğrultusunda hazırlanan Eğitimde Yapay Zekâ Politika Belgesi ve Eylem Planı temel alınarak hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, yapay zekânın eğitim sistemine entegrasyonu, öğretmen dijital yeterliliklerinin artırılması ve öğrencilerin üretken bireyler olarak yetiştirilmesi konularına odaklanılacak.
Batman Üniversitesi ve çevre illerden akademisyenlerin de katkı sunacağı çalıştay, öğretmenlerden okul yöneticilerine kadar geniş bir katılımcı kitlesini bir araya getiriyor. Beş farklı tematik masada gerçekleştirilecek oturumlarda; Eğitimde yapay zekânın rolü, Öğretmen dijital yeterlilikleri, Yapay zekâ temelli öğrenme modelleri, Bireyselleştirilmiş öğrenme, Dijital okuryazarlık gibi konular detaylı şekilde ele alınacak.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temelini oluşturan “erdemli birey”, “yetkin öğretmen” ve “yenilikçi eğitim” ilkeleriyle örtüşen çalıştay; öğretmenlerin yapay zekâ destekli öğretim yöntemleriyle tanışmasını sağlamayı ve öğrencilerin bu teknolojilere erken yaşta aşina olmalarına katkı sunmayı hedefliyor.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA BESİCİLİK KOOPERATİFİ KURULUYOR
- 02“KIYMETLİ HEYETİN VEFATI ACI BİR KAYIPTIR”
- 03WC VE BÜFE PROJESİYLE PARKLARDA YAŞAM KALİTESİ ARTACAK
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK
- 05KAMU İŞÇİLERİ TEPKİLİ “NE SİZ O TEKLİFİ VERMİŞ OLUN, NE DE BİZ DUYMUŞ OLALIM!”
- 06“Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz”
- 07EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ ÇALIŞTAYI BAŞLADI
- 08MERETO'DA BÜYÜK FACİA : 5 ÖLÜ
- 09VALİ CANALP, VKS TOPLANTISINA KATILDI
- 10HAMİDİ TOPRAĞA VERİLDİ
- 11VALİ CANALP, 500 TAM PUAN ALAN ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
- 12BELEDİYE’DEN YANGIN UYARISI
- 13TOPTAN GİYİM ESNAFINDAN ÖRNEK KARAR “PAZAR GÜNLERİ TATİL”
- 14DEM Parti: Doğa Katliamını Affetmeyeceğiz
- 15VALİ CANALP’TEN ÖĞRENCİLERE DİCLEFEST SÜRPRİZİ
Henüz Yorum yok