
BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
Vali Ekrem Canalp Başkanlığında 2025 Yılı 3. dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Batman’da kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması, yatırımların koordinasyon içinde sürdürülmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen 2025 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılırken; Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason ilçe kaymakamlarının yanı sıra Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi, DSİ, Karayolları, TPAO, TCDD, TEİAŞ gibi çok sayıda yatırımcı ve kamu kurumu temsilcisi katılım sağladı.
282 PROJEDE 25,9 MİLYAR TL’LİK YATIRIM TAKİBİ
Toplantının açılışında konuşan Vali Canalp, İl Yatırım Takip Sistemi’ne girilen 2025 yılına ait verileri kamuoyuyla paylaşarak şunları söyledi: “İlimizde 2025 yılı itibariyle 15 yatırımcı kuruluş tarafından toplam 282 proje üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Projelerin toplam yatırım bedeli 25 milyar 975 milyon 575 bin TL’dir. Bu projelere ayrılan 2025 yılı ödeneği 8 milyar 465 milyon 316 bin TL olup, bu miktarın 3 milyar 210 milyon 141 bin TL’si harcanmıştır. Bu kapsamda %37,92 nakdi gerçekleşme, %34,18 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılmıştır.” Vali Canalp, projelerin durumuna ilişkin de bilgi vererek, 41 projenin tamamlandığını, 195 projenin devam ettiğini, 36 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 10 projeye henüz başlanamadığını açıkladı.

EN FAZLA PROJE ULAŞTIRMA VE KAMU HİZMETLERİNDE
Vali Canalp, projelerin sektörel dağılımına da değinerek şu bilgileri verdi: · Ulaştırma: 86 proje, · Diğer Kamu Hizmetleri (DKH): 82 proje, · Eğitim ve Yükseköğretim: 18 proje, · Enerji: 32 proje, · Tarım: 48 proje, · Sağlık: 13 proje, · Madencilik: 3 proje.
“AMAÇ: KURUMLAR ARASI ETKİN KOORDİNASYON”
Toplantının koordinasyon boyutuna da dikkat çeken Vali Canalp, “İl Koordinasyon Kurulu’nun temel amacı; kamu yatırımları sürecinde ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulması, bu noktada iş birliğinin artırılmasıdır. Bu nedenle, tüm kurumlarımızdan iş birliği ve koordinasyon gerektiren hususları açıkça ifade etmelerini bekliyoruz” dedi. Toplantının son bölümünde Batman Belediye Başkan Yardımcısı, Karayolları 9. Bölge Müdürü, DSİ 10. Bölge Müdürü, TPAO Bölge Müdürü ve diğer kurum temsilcileri, yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı. Projelerde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşülerek toplantı sona erdi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok