
"Ülkemizde yüzde 50 civarında kaçak yapılaşma var"
Batman Valiliğinin katkılarıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Sabri Aydın, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İmar barışına ilişkin hazırlanan kamu spotunun gösterilmesi ile başlayan toplantıda; Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan ile Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar.
İmar barışı yasasının 8 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Vali Deniz, "Ülkemizde yüzde 50 civarında kaçak yapılaşma var. İmara aykırı yapılar ruhsat alamıyor. Batman’da da yaşadığımız en büyük sorunlardan biride imara aykırı kaçak yapılardır. İmar barışı yasası sayesinde bu sorunların çözüleceğine inanıyorum." diye konuştu.
Kaçak yapılar için son başvuru 31 Ekim 2018
Batman’da da 35 bin civarında bina olduğunu ifade eden Deniz, "İmar Barışı kapsamına giren kaçak yapılar için vatandaşlarımızın 31 Ekim 2018’e kadar başvuru yapmaları gerekir. İmar barışı sayesinde kayıt dışı yapılar kayıt altına alınmış olacak. Bundan sonrada imara aykırı kaçak olarak yapılacak yapılar ile ilgili gerekli yasal işlemler yapılacaktır." dedi.
Batman’ın her güzel projelerde Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini vurgulayan Deniz, imar barışında en iyi bir şekilde vatandaşların istifade etmelerini istedi.
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Planlama Şube Müdürü İsa Gülgür tarafından yapılan İmar Barışı Yasası bilgilendirme sunumuyla toplantı sona erdi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok