"Yapılacak yeni parklarda engelliler de düşünülmeli"
Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk temsilcileri, Batman'ın Kozluk ilçesinde devam eden park çalışmalarını incelediler.
Kozluk Belediyesi tarafından 15 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilen Kent Park çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, yeni yapılacak parklarda engellilerin düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili heyet adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Konseyi Kozluk Sosyal İşlerden Sorumlu Üyesi Erdal Tahtacı, "Bugün yeni yapılan parkta bir engelli yolu, engelliler için oyun aktivite alanı yapılması için burada bulunmaktayız. Diğer engelsiz kardeşlerimize yapılan hizmetin aynısının engelli kardeşlerimize de yapılmasını istiyoruz. Engellilerin sosyal yaşama katılmalarını sağlamak gerekir. Biz de yeni yapılan parkta engellilere bir engel çıkmaması gerektiğini düşünüyoruz, onun için buradayız." dedi.
Yapılan parklarda engellilerin düşünülmemesinin eksiklik olduğunu dile getiren Tahtacı, "Şu anda bulunduğumuz park yeni ve bunun için en uygun park olduğunu da söyleyebiliriz. Diğer parklarda engelliler için aktivite alanı, engelli yolu ve WC gibi eksiklikler bulunmaktadır. Yeni yapılacak parkta bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerden ricamız engelliler için yürüyüş yolu, engellilerin rahatça ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir WC talebinde bulunuyoruz. Yapılacak yeni parklarda engellilerinde düşünülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok