ASKON "TÜM FATURALAR KARŞILANMALI"
ASKON "FATURALAR KARŞILANMALI"
ASKON - Anadolu Aslanları Derneği Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, doğalgaz, elektrik, SSK ve işyeri kiralarının üç ay boyunca devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.
“ESNAFLAR VE ŞİRKETLER ZOR DURUMDA”
Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında devletin attığı adımların arkasında olduklarını ifade eden ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, işletmelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
Nasıroğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Yaklaşık bir aydır kapalı olan bir çok işyeri ve şirket çok zor durumdadır. Belediye başkan vekilimizin almış olduğu kendilerine ait işyerlerinden üç ay kira almamaları sevindirici olmakla beraber, diğer işyeri ve mülk sahiplerinin de bu süreçte istihdamı korumak ve rahat bir nefes almalarını sağlamak için kiracılarına destek olmaları en azından bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmamıza ve ekonomimize katkı sağlayacağını düşünüyorum.”
“BÜROKRATİK ENGELLER KALDIRILMALI”
ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu; “Tüm sektörler daralmaya giderken elektrik ve doğalgaz şirketlerinden fedakarlık beklerken EPDK'nin kıyasen fatura düzenlenmesi kararı üzüntü vericidir. Halka ücretsiz maske dağıtımı, kısa çalışma ödeneği gibi alınan tedbirler sevindirici iken EPDK'nin düzenlemesi, çalışanların SSK, maaş, stopaj gibi işverene fazlası ile yük olan uygulamalarda düzenleme yapılmaması, zaten ekonomik sıkıntı içinde olan bölgemizdeki üretici konumundaki esnaf ve sanayiciler için yıkıcı sonuçlar doğuracaktır. Özellikle bölgemiz için elektrik, doğalgaz, stopaj, SSK ve kira bedellerinin en az üç aylığının devlet tarafından yada ilgili kurumlar tarafından finanse edilmesi bölge ekonomimiz için güzel sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.
Diğer taraftan devletimizin aldığı ekonomik tedbirleri önemsiyoruz ve destekliyoruz ama yerelde KGF ve bankalar limit yetersizliği ve bürokratik engeller esnaf ve üreticileri ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VAKFI İSTANBUL'DA TOPLANDI
- 02TARAFTARLAR STADYUMA ÜCRETSİZ TAŞINACAK
- 03Mercan’ın yeni albümü çıktı
- 04"TERÖRSÜZ TÜRKİYE, GÜÇLÜ TÜRKİYE'DİR"
- 05Lezzetin Yeni Durağı Tandır, Batman’da Hizmette
- 06İŞ İNSANI HÜSEYİN YILDIRIM, BATSO BAŞKAN ADAYI DEMİRHAN'IN EKİBİNE KATILDI
- 07ARİ-DER KONGRESİ'NDE KÜRTÇE İÇİN ÇAĞRI
- 08ÇAY VE 19 MAYIS MAHALLELERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 09HACI AHMET ER İÇİN ADALET ÇAĞRISI
- 10AMPUTE SPOR’DAN TARİHİ TRANSFER
- 11Minibüsçü esnafına yeni hizmet merkezi
- 12Genç Sağlık Sendikası Batman’da teşkilatlanmasını güçlendiriyor
- 13GÜRSEL TEKİN BATMAN'DA KONUŞTU
- 14CHP MERKEZ İLÇE’DE MEHMET EKİN DÖNEMİ
- 15''GELEK SPAS'' REİS




Henüz Yorum yok