Pandemi döneminde 6,2 milyon başvuru uzaktan çözüme kavuşturuldu
Dicle Elektrik tarafından müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla kurulan sektörün ilk ve tek çok dilli Çağrı Merkezi, evlerimizde kaldığımız pandemi döneminde 6 milyon 200 bin kişinin başvurusunu uzaktan erişimle çözüme kavuşturdu.
Türkçe’nin yanı sıra sorumluluk bölgesinde yoğun olarak konuşulan Kürtçe, Arapça ve Zazaca dillerinde de hizmet veren Dicle Elektrik 186 Çağrı Merkezi’ne pandeminin yaşandığı 2020 yılında 4.7 milyon çağrı geldi. Gelen çağrıların 170 bini Kürtçe, 95 bini Arapça ve 30 bini Zazaca dilinde yanıtlanırken, geri kalanı Türkçe olarak yanıtlandı. Bu dönemde 2 milyon arama ise sesli yanıt sistemi ile kesinti bildirimleri ve diğer bilgilendirmeler yapılarak müşteri temsilcisine bağlanmadan yanıtlandı.
4 ayda 1.5 milyon çağrı
2021 yılının ilk 4 ayında ise Çağrı Merkezi tarafından 1.5 milyon çağrıya yanıt verildi. 2021 yılında gelen çağrıların 50 bini Kürtçe, 40 bini Arapça ve 10 bini ise Zaza dillerinde yanıtlanırken, geri kalanı Türkçe olarak yanıtlandı ve çözüme kavuşturuldu.
Dicle Elektrik, pandeminin başlaması ile birlikte evden çalışma modeline geçerek müşterileri gibi Çağrı Merkezi çalışanlarının sağlıklarını korumak için de gerekli düzenlemeleri yaptı. Halen merkez çalışanlarının yaklaşık yüzde 80’i evden çalışmaya devam ederken Çağrı Merkezi’nin personel kadrosu 2020 yılında yüzde 15, 2021 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 6 artırılarak pandemi sürecinde istihdama da katkı sağlandı.
Talepler uzaktan alındı
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, pandemi sürecinde hem tüketicilerin hem de çalışanları koruyan uygulamalardan söz ederken, “Bu süreçte özellikle tüketicilerimizin kuruma gelmesine ve dilekçe beyan etmesine gerek kalmaması için, 186 numaralı Çağrı Merkezimiz ile diğer sistemlerimiz arasında detaylı entegrasyonlarımızı yaptık. Bu sayede tüketicilerimiz ofislerimize gelmeden, yüz yüze görüşmeden çağrı merkezimiz aracılığı ile uzaktan taleplerini ilettiler. Bu dönemde toplam 6,2 milyon talebi uzaktan çözüme kavuşturduk.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 02Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 03HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 04AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 05MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 07İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 08GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 10Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 11MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 12GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 13ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 14STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 15YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI




Henüz Yorum yok