Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
Vali Canalp: “Uyuşturucuyla Mücadele Devlet, Vatandaş ve STK İşbirliğiyle Yürütülmeli”
Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca devletin çabalarıyla değil, toplumun tüm kesimlerinin iş birliğiyle yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Vali Yardımcısı Gökhan Dolaş, Batman Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Yusuf Çınar, İl Emniyet Müdürü Vekili Cihat Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ekrem Doğan, kamu kurum yöneticileri, BATSO Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Yeşilay ve Kızılay temsilcileri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı ile İstanbul Bağımsız Yaşam Derneği Başkanı katıldı. Vali Canalp, konuşmasında mücadelenin sadece arzın engellenmesine değil, talebin azaltılmasına yönelik çalışmalarla desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Bu kapsamda, Batman’da toplumun tüm kesimlerini temsil edecek bir kurul oluşturulması ve bir protokol hazırlanmasının önemine değindi. Vali Canalp ayrıca, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) kurulması için çalışmaların hızlandırıldığını, BATSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yeşilay ve ilgili STK’ların işbirliğiyle kurulacak rehabilitasyon merkezi sayesinde mücadelenin daha etkin yürütüleceğini vurguladı. Vali Canalp, toplantının sonunda Batman’ın bağımlılıkla mücadelede Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, ilgili kurumlara koordinasyon içinde çalışmaları etkin şekilde yürütmeleri konusunda talimat verdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok