Batman’da ‘Tezhip Sanatı’ semineri verildi
Batman İl Halk Eğitim Merkezi tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Geçmişten Günümüze Gelen Zarafet Tezhip Sanatı” konulu seminer düzenlendi.
Programa Vali Ahmet Deniz, Eşi Olcay Deniz, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, kamu kurum yöneticileri ve eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, milletleri, millet yapan kültürel değerler olduğunu belirterek, geçmişten güç alarak geleceği inşa etmenin, ancak kültürel değerlere sahip çıkmakla mümkün olduğunu ifade etti.
Vali Deniz “Özellikle bizim gibi cihan imparatorluğu kurmuş bir millet olarak, geleneksel sanata sahip çıkmamız, oldukça önemlidir. Çünkü geçmişimizi bize hatırlatan sanatlardan biri de tezhip sanatıdır. Yol, köprü inşaatı gibi her şey yapabilirsiniz ama sanattan uzaksanız, asla bir medeniyet kuramazsınız. Onun için son yıllarda gençlerimizin sanata daha eğilimli olduğunu görüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle memnun ediyor ve geleceğimize daha ümitle bakmamıza vesile oluyor.” dedi.
Daha sonra Geleneksel Türk Sanatları Uzmanı Müzehhibe Hacer Sönmez, geçmişten günümüze tezhip sanatının gelişimine ilişkin bir sunum yaptı.
Batman’da tezhip sanatının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Vali Ahmet Deniz'in Eşi Olcay Deniz'in destekleri ile çeşitli kursların düzenlenmesi çalışmaları yapılacağı belirtildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok