Hafızlık ve taç töreni yapıldı
Batman İl Müftülüğüne bağlı Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için hafızlık merasimi yapıldı. Hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayıp mezun olan ve 13 kız öğrenciye Hafızlık Belgesi takdim edildi.
Hafızlık belge ve taç merasiminde konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an-ı Kerim'dir. Hafız mukaddes vahiy yükünü taşıyandır. Kur'an hafızalı başka gölge bulunmayan günde Allah'ın gölgelendireceği kişilerdir. Rabbimizin kitabına dört elle sarılan, sıcak, soğuk, gece gündüz demeden rahlenin başında sabır ve sebatla ilahi vahyi ezberleyen hafızları kutluyorum. Öğrendiklerini yaşama aktarmalarını diliyorum." dedi.
Taç töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, ise "Bildiğiniz gibi Kur'an, yirmi üç yıllık bir sürede Hak katından Cebrail (a.s) aracılığıyla indirilen İlâhi bir kelâmdır. Hz. Peygamber zamanında vahiy kâtiplerince yazılan ve sahabelerce ezberlenen ilâhî kelâm, Hz. Ebu Bekir devrinde mushaf hâline getirilerek muhafaza altına alınmış, Hz. Osman zamanında çoğaltılarak İslâm memleketlerine gönderilmiş ve böylece hem lâfzıyla hem hattıyla koruma altına alınmıştır. Kur’an-ı Kerim hidayet rehberi olarak, bizlere dünya hayatını öğretmek için gönderilmiştir. Peygamberimiz (s.a.v) de onu bizlere açıklamıştır. Hz Aişe validemize, Peygamberimizin ahlâkı nedir diye sorulduğunda Hz. Aişe, 'Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur'an-ı Kerim'dir' diye cevap vermiştir."dedi.
Konuşmasının devamında Akbulut, "Gerçek anlamda Müslüman olmak için Kur’an-ı Kerim’in getirdiği hükümleri öğrenmemiz ve hayatımızda tatbik etmemiz gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, dini mübin İslami öğrenmektir. Peygamberimiz (s.a.v) 'Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.' buyurmuştur. Bu sebeple, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek, okumak, anlamaya çalışmak en faziletli amellerdendir."ifadelerini kullandı.
Konuşmaların, öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin ardından hafızlık eğitimini tamamlayan ve belgelerini alan öğrencilere taç giydirildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok